zöldség

Az egyik hipermarket zöldséges standján találtam tegnap ezt a tököt. Volt sima főzőtök, sütőtök, japán tök, dísztök, és ez a gesztenye ízű sütőtök. Jobbra tőle a dísztökök, balra a hagyományos sütőtökök.Gondoltam, hogy becsúsztak a dísztökök, de miután a kiírás szerint ez gesztenyeízű, gondoltam próbára teszem a mérlegelő fiút… 🙂Zacskó nélkül kosárba pakoltam 3 db dísztököt […]

Trinity VKF kiírása, melyet SZÜRET, SZŐLŐ, BOR kategóriában hirdetett meg, több gondolatot indított el bennem.A SZÜRET szóra is kattogtak a kerekek, hiszen vidéken nőttem fel és a nagyszüleimnél hosszú évekig volt részem szüretelésben.Aztán középiskolás koromban amatőr szinten néptáncoltam a Pentele néptánccsoportban, és legfontosabb fellépéseink a szüreti felvonulásokhoz és szüreti bálokhoz kapcsolódtak.Feldíszített lovas kocsival jártuk a […]

Bár még csak szeptembert írunk, folyamatosan látom a blogokon a sütőtökös recepteket. Bennem az rögzült, hogy a tök akkor jó, ha megcsípi az első dér, attól lesz finom édes. Ez az állítás megdőlni látszik, hibátlan példányt vettem a hétvégi piacoláskor. 3 különböző ízvilágot képviselő recept járt a fejemben: egy kifejezetten sós, egy középút és egy […]

Ennek a „csicsergős” nevű egytálételnek az ötletét Zsuzsi oldalán olvastam. Kapóra jött, mert nem szerettem volna rántott patisszont készíteni, töltve meg már sütöttem a múltkor. Picit színesebbé tettem, és kedvemre alakítottam. Ez a zöldség is elég semleges ízű, akár a cukkini, így bátran el lehet vinni más irányba, és szinte bármivel párosítható. Hozzávalók: 1 nagy […]

Egy újabb nyers cukkinisaláta, másodszor. Az első natúr itt. Ezúttal joghurtosan, de mos is zöldfűszerekkel. A hétvégi pulykapecsenye mellé kitűnő volt. És mivel kedvelem a csípős-erős ételeket, pici piros chilipaprikával dobtam fel. Hozzávalók:4-5 db bébi cukkini1 nagy doboz natúr joghurtsó, bors1 marék vágott petrezselyem1 marék kapor1 gerezd fokhagymapici olívaolajízlés szerint chilipaprika A cukkinit vékony csíkokra […]

Csőben sült padlizsán

szeptember 05 , 2009by Felholany

Örülök, hogy egész évben kapható a padlizsán, mert valami megmagyarázhatatlan örömet okoz egy nagy rekesznyi között válogatni, és a legszebb példányokkal távozni. Kedvenc zöldségesemnél hetek óta folyamatosan 120 Ft kilója, így néhány darab minden pénteken hazajön velem. Most korábbi csőben sült paradicsomos receptemet alakítottam át kicsit a padlizsánhoz. Hozzávalók: 2 közepes padlizsán 4 evőkanál zsemlemorzsa […]

A munkahelyi ebédemet harmadik hónapja bojkottálom, így esténként rendszeressé vált, hogy összedobok valami gyorsat. Ez vagy a főzelék, vagy a tészta kategóriában ki is merül. Ezt a tésztát egy bébirépa-borsó keverék ihlette. Hozzávalók: (2 személyre) 4-5 marék fusilli tészta 1 doboz Bonduelle bébirépa – borsó 1 ek. vaj olívaolaj só, bors 1 gerezd fokhagyma 1 […]

Csillagtök chorizoval

szeptember 01 , 2009by Felholany

Nem hagyományosan bundázva készítettem el a zsenge csillagtököt, hanem ezúttal töltve. A könnyedséget a barnarizs és a zöldségek képviselték, a „nehezebb” vonalat a fűszeres chorizo kolbász, mely kellőképpen megízesítette a tölteléket. Hozzávalók: (2 személyre) 2 zsenge csillagtök2 dl barna rizs4-4,5 dl húsleves alaplé2 tv paprika12-14 db mini chorizo kolbász10-12 db datolya paradicsom1 marék petrezselyemfél marék […]

Hála barátnőm hajnali piacozásának, szinte folyamatos a sárga színű cukkini ellátmányom. Ha erőt veszek magamon, hogy szombaton (is) korán keljek, akkor sem találok… Nem erőltetem.A kapott anyag bébi méret volt, ezért nyers saláta készült belőle. A cukkini semleges ízét a Serrano sonka és a citromos salátaöntet ellensúlyozza. Hozzávalók: bébi cukkini (sárga, zöld) sonka parmezán friss […]

Cukkinis pizza

augusztus 07 , 2009by Felholany

Ma már tudatosan figyelek arra, hogy mi kerül a tányéromra. Igyekszem kerülni a „nagyon kész” bolti, több „E” betűs adalékot, mint természetes alapanyagot tartalmazó dolgokat. Sok évvel ezelőtt gyakran előfordult, hogy komoly allergiás rohamot kaptam akár egy-egy házi készítésű, de tartósítószeres befőttől, lekvártól, savanyúságtól is. Lehetőségeim szerint friss idényzöldségeket, gyümölcsöket használok, vagy télen a fagyasztóba […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum