zöldség

Cukkinis spirál

április 02 , 2020by Felholany

Bűntudat nélküli nassolás. 🙂 Sok zöldség, kevés szénhidrát. Nálam mindig van a fagyasztóban leveles tészta (kapható light és GM változatban is) az expressz ebédekhez vagy nasikhoz arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valamit elkészíteni. Jobban szeretem a készre nyújtott, sütőpapír között összetekert változatot, mint a tömbben fagyasztottat, aminél sokkal hosszabb idő, míg kiolvad. Imádom édesen […]

Helló! Ugye esztek rendesen? 😉 A parázsburgonyát mindenki szereti, pláne ha jó ropogósra van sütve, a sárgarépa kitűnő béta-karotin forrás, a tojás pedig úgy jó, ahogy van. 🙂 Pont ennyi ez az ebéd/vacsora/köret, kinek mennyi van benne. Nekem önálló fogás, továbbra is CU és Hisztamin intolerancia diétában. Amitől mégis más, az a néhány csepp muskotályos […]

Avagy lehet ezt másként is, pláne diétában, és még mindig nem fogyókúrás diétáról beszélek… 🙂 Colitis és hisztamin intolerancia – én: 0:1. Hogyan csinálom, hogy ne unjam a végtelenségig a burgonyát, cukkinit és sárgarépát (bár ez utóbbi most kimaradt, de legközelebb “színesítem” vele)? Hát valahogy így: Van egy csoda szerkezetem, mely az elmúlt évek egyik […]

Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén “megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]

Gratin, avagy csőben sütött étel, melynek hozzávalója lehet bármilyen zöldség: burgonya, sárgarépa, cukkini, padlizsán, stb. A zöldségeket vékonyra szeletelve egymásra rétegezem és egy krémes mártással “nyakon öntve”, reszelt sajttal megszórva aranybarnára, ropogósra sütöm. A sajt abban segít, hogy a zöldségek ne száradjanak ki és a mártásnál sem spórolok a zsírdús tejföl és tejszín keverékével. 🙂 […]

Tombol a nyár, minden megtalálható a piacokon, mi csak szemnek, szájnak ingere. Káprázatos színek, illatok, legszívesebben mindenből vennék, annyira nehéz ellenállni. Ma “Pancs”-olni voltam, ez a Gasztroplacc / gasztropiac az egyik kedvencem. Aprócska, hangulatos, családias. Imádom a sajtjait, a csodás kenyereket, irtó finom kencéket, lekvárokat és egyéb üveges finomságokat lehet itt kapni, nem beszélve a […]

Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt “kedvem” a lakást tovább […]

Az olasz konyha után az indiai a sorban következő kedvencem. Sokoldalú és változatos konyha, számos ételkészítési technikával, színes hozzávalókkal, szemet gyönyörködtető látvánnyal. Különleges eszközökre nem, de indiai fűszerekre annál inkább szükségünk van ha ezt a konyhát választjuk. Mint például: asafoetida szárított curry levél római köménymag koriandermag mustármag ajwain kurkuma őrölt chili apró szárított chili friss […]

Az egyik “Pancs”- olás végeredménye, amikor egy fél kosárnyi különböző méretű, formájú, színű bébi cukkinit szereztem be, sok esetben virággal együtt. Falatnyi apróság, inkább csak előételnek, vagy köretnek hasznosítható (leszámítva az én mini étvágyamat, ahol ez főételnek is elegendő). A gömbök bármivel tölthetőek, sajtkrémmel, ízesített túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a […]

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált “gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top