Gratin, avagy csőben sütött étel, melynek hozzávalója lehet bármilyen zöldség: burgonya, sárgarépa, cukkini, padlizsán, stb. A zöldségeket vékonyra szeletelve egymásra rétegezem és egy krémes mártással „nyakon öntve”, reszelt sajttal megszórva aranybarnára, ropogósra sütöm. A sajt abban segít, hogy a zöldségek ne száradjanak ki és a mártásnál sem spórolok a zsírdús tejföl és tejszín keverékével. 🙂 […]
vega
cukkini-padlizsán gratin
március 10 , 2019by Felholany
Pirított tök kockák kurkumával kókusztejszínben
június 24 , 2017by Felholany
Avagy van élet a rántott tökön túl. Jó kis vega étel, meg belefér egy colitis diétába is. (Nem mellesleg a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással is bír.) Nem vitatom, én is imádom a frissen sült, ropogós rántott tököt, de vannak esetek, amikor ez nálam szóba sem jöhet. Forró nyári melegben, amikor áll a levegő és esély […]
Avokádós fetakrémmel töltött cukkini tekercs
január 14 , 2017by Felholany
Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]
Der magische Reis der Zauberer – A varázslatos rizs története…
március 05 , 2016by Felholany
Hol volt hol nem volt…. majd egy évvel ezelőtt beköltözött három különleges csomag laosi rizs egy Budapest környéki vidéki konyhába. Az egyikük pink színben, másikuk feketében, míg a harmadikban felbukkant a fehér és törtfehér rizsszemek között néhány szem fekete is. (Történetünkben szerepe lesz még annak, hogy sokkal kisebb arányban vannak jelen a színes szemek mint […]
Hatmagvas zöldségvagdalt
szeptember 05 , 2015by Felholany
Hatmagvas, egészen pontosan: rozs, búza, köles, árpa, zab és hajdina keveréke. Bio termék, nem is itthon vásároltam, de egészen biztosan itt is kapható, vagy házilag előállítható. Ránézésre egyenlő arányban van benne mindegyik szereplő… 🙂 Egészségmegőrzésünk szempontjából […]
Esti gyors – Mentás-, és paprikás fehérbab krém
július 26 , 2015by Felholany
Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]
4x kókuszos gyümölcsrizs
július 09 , 2015by Felholany
Időnként számomra kevésbé kedvelt hozzávalókból is főzök. Hogy mi visz idáig? Felhalmozott készletek, boltban magukat „kellető” ellenállhatatlan termékek, ajándékba kapott hozzávalók vagy egyszerűen maga a kíváncsiság. Ebben a receptben minden előző benne van… 🙂 Nem rajongok különösebben a kókuszért, de udvariasságból mindig mindenhol megettem a kókuszos sütiket. Talán ez vezethette tévútra családtagjaimat és barátaimat amikor […]
Szömörcés sült padlizsán-, és panir sajt kockák
július 07 , 2015by Felholany
Idén nyáron újra rátaláltam a Sumac (szömörce) nevű fűszerre, amit néhány hete újburgonyával sütöttem, de kitűnően illik a padlizsánhoz is, mint ahogy ezt már teszteltem néhány éve.Most nem is a szömörce volt az újdonság, hanem a házilag megalkotható friss panirsajt, amit Hémanginál tanultam meg elkészíteni és a sült variációja azonnal levett a lábamról… 🙂Egy igazán ropogós […]
Lencsével töltött sült paprika
július 01 , 2015by Felholany
Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit […]
Legutóbbi hozzászólások