Avagy lehet ezt másként is, pláne diétában, és még mindig nem fogyókúrás diétáról beszélek… 🙂 Colitis és hisztamin intolerancia – én: 0:1. Hogyan csinálom, hogy ne unjam a végtelenségig a burgonyát, cukkinit és sárgarépát (bár ez utóbbi most kimaradt, de legközelebb „színesítem” vele)? Hát valahogy így: Van egy csoda szerkezetem, mely az elmúlt évek egyik […]
torta
Röszti torta cukkinivel
február 15 , 2020by Felholany
Blogszülinap margójára…
május 22 , 2017by Felholany
Blogszülinap margójára…??? Neve: Felhőlány Született: 8 éve (2009. május 22.) Hossza: 352 bejegyzésnyi Súlya: megszámlálhatatlan mennyiségű, alapanyag, hozzávaló, ötlet, jókedv és szeretet Tartózkodási helye jelenleg: http://felholanyka.blogspot.hu/ – KÖLTÖZÉS ALATT 🙂 A tortához, ami nem mellesleg liszt és cukormentes, recept itt olvasható: http://felholanyka.blogspot.hu/2015/07/lelekgyogyszer-csokitorta.html
A háromszázadik blogbejegyzés – Szedres-áfonyás tönköly rácsos linzer
szeptember 27 , 2015by Felholany
Több mint 6 éve írtam az első blogbejegyzésemet, a mai recept egészen pontosan a 300. iromány. 🙂 Lehetett volna több is, mentségemre legyen mondva az utolsó 5 év amit külföldön töltöttem, nem túl aktív saját konyhai tevékenységgel. 😉 Ez úgy tűnik megváltozik, visszahoztam a székhelyemet, feltöltöttem a „kamrám” polcait, fűszeres készleteimet és befűtöttem a sütőmet […]
Lélekgyógyszer – Csokitorta
július 12 , 2015by Felholany
Fogyasztása javasolt:Örömre.Bánatra.Fájdalomra.Szomorúság és rosszkedv ellen.Célok eléréséhez.Inspirációs szerként.Ha valamit megosztanánk szeretteinkkel, barátainkkal.Mosolyfakasztásra.Nassolásra.Elismerő sóhajok begyűjtésére.stb…. Mindenkor. Hozzávalók: 17 cm / 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához 6 tojás sárgája / 8 tojás sárgája 10 dkg nyírfa porcukor / 15 dkg nyírfa porcukor – hagyományos porcukor esetén 15 dkg / 20 dkg 15 dkg 70%-os étcsoki / 20 dkg […]
Tihanyi-körte torta
június 27 , 2015by Felholany
Múlt heti tihanyi gasztrotúrámon ki nem hagyhattam volna a szombati piacolást. Nagyon szeretem megfogdosni, kézbe venni, „megillatolni” a zöldségeket, gyümölcsöket. Legfőképpen „megillatolni”. Rögtön elindul a fantáziám és vadabbnál vadabb dolgokat képzelek el, mit is készíthetnék el belőlük, mivel is párosíthatnám őket. Aztán a valóságban nem mindig úgy végzik mint a fantáziámban. 🙂 A hazai termékeket […]
Duplacsokis torta (liszt és cukor nélkül)
október 10 , 2014by Felholany
Egy torta liszt és cukor nélkül. Milyen jól hangzik és még egészséges is. 🙂 Aztán kiderül, hogy van benne minimum 15 dkg 70%-os étcsoki + 10 dkg a tetején és a lelkiismeret furdalás máris ébredezik… Sajnos nálam nem sikerült nyernie, a csokitorta volt az erősebb… Ez a krémes, lágy belső, selymesen simogató csokiíz mindent visz. […]
Szenvedélyek viharában avagy a Diós-nektarinos fügetorta
szeptember 30 , 2014by Felholany
Szenvedélyes egy torta ez. Vasárnap késő délután legyőzhetetlen szenvedélyes vágyat éreztem valami sütemény elkészítéséhez. Őrült szenvedéllyel kívántam valami édes sütemény illatot érezni piciny lakásomban ami betölti a tér 100%-át… Nyálcsorgató szenvedéllyel ültem a sütő előtt, akár egy gasztro filmen a moziban… És őrült szenvedéllyel háromszorra megettem az egészet…. 🙂 Különösebb rákészülés nélkül az ami van […]
Rozéboros-szilvás linzertortácska dióval
augusztus 02 , 2014by Felholany
Avagy amikor a desszert – nem tudatosan, de az aktuálisan olvasott gasztroregény színével harmonizál… 🙂 Akár könyvajánló is lehetne az édességet imádók számára, hiszen a könyv egy angol lányról szól aki irodai karrierjét álmaira cseréli és nagyapjától örökölt tehetségével és bátorságával megvalósítja a saját cukrászdáját. Természetesen a szerelem és tucatnyi csodás édességrecept sem hiányozhat a […]
Szilvás-mákos rétestorta
június 02 , 2014by Felholany
Almakrémes torta
november 03 , 2010by Felholany
Számtalanszor elemezgettem már almaevési, pontosabban alma nem evési szokásaimat. Bár mostanában megdőlni látszik a „nem szeretem” elv, azért jut is, marad is süteménynek való alma a konyhában. Legutóbb 7 különböző fajta almát vásároltam tesztelés és ízlelés céljából, és meg kellett állapítanom, hogy az édesebb ízűek egészen bejöttek. A savanykás alma pedig továbbra is sült formájában […]
Legutóbbi hozzászólások