Ezt nem lehet megunni! Tart még a cukkini imádatom, volt sárga is, zöld is, és a bazsalikommal való társítás már korábban nagyon bejött. Picit le is ragadtam ennél a zöldfűszernél, úgyhogy örömmel vennék javaslatokat, hogy Ti mivel fűszerezitek a cukkinit! Hozzávalók (2 személyre):4 marék mini fusilli tészta1-1 db sárga és zöld bébi cukkini1 vaskos póréhagyma2 […]
tészta
Cukkinis fusilli
augusztus 19 , 2009by Felholany
Petrezselymes tagliatelle
augusztus 08 , 2009by Felholany
A sima és a fodros levelű petrezselyem a főzés egyik nélkülözhetetlen eleme. Nem csak finom, de egészséges is, hiszen gazdag A, B, C vitaminban és magas a vastartalma. Szeretem az ízét, ezúttal egy tésztavacsora főszereplője lett. Hozzávalók: kb. 20-25 dkg tagliatelle tészta (fél doboz) 4 dkg vaj 1,5-2 dl tejszín 3-4 evőkanál frissen reszelt parmezán […]
Cukkinis pizza
augusztus 07 , 2009by Felholany
Ma már tudatosan figyelek arra, hogy mi kerül a tányéromra. Igyekszem kerülni a „nagyon kész” bolti, több „E” betűs adalékot, mint természetes alapanyagot tartalmazó dolgokat. Sok évvel ezelőtt gyakran előfordult, hogy komoly allergiás rohamot kaptam akár egy-egy házi készítésű, de tartósítószeres befőttől, lekvártól, savanyúságtól is. Lehetőségeim szerint friss idényzöldségeket, gyümölcsöket használok, vagy télen a fagyasztóba […]
Szárított paradicsomos „alávaló”- VKF! XXVI. Nyári előételek 2.
július 10 , 2009by Felholany
Ha nyár, napsütés és étel, akkor a paradicsom biztosan a résztvevők között van nálam. (Minden második évben. Tavaly a paprika volt a befutó…) Az idén a szárított paradicsom „robbant” be a konyhámba, nem tudok betelni vele, tésztával párosítottam korábban is, most is.Levelestésztába gyúrtam friss bazsalikomlevelek társaságában. Önmagában is megállja a helyét, de tűzhetjük mozzarella és […]
Parajos párnácska avagy a gyors vacsora
július 06 , 2009by Felholany
Nem mondhatnám, hogy ezt a vacsorát a túlzott kreativitás jellemezné, a hétköznap esték már csak ilyenek. Pláne ha még a kánikula is tombol, nincs energiám órákat tölteni a konyhában. A töltelék már jól működött a cannelloni receptemnél is, és Dolce Vita-tól származik. Most annyit változtattam rajta, hogy erősebben fűszereztem, de ez ízlés kérdése. Hozzávalók: 1 […]
Szárított paradicsomos tészta
június 27 , 2009by Felholany
Hónapok óta készültem a Culinaris-ba, és ma végre eljutottam. Útba esett a Keserédes csokibolt is, megálltam, de arról majd egy külön bejegyzésben, mert többet érdemel pár sornál…Röpke másfél órát sikerült a Culinaris-ban eltöltenem nézelődéssel, és a sok-sok mennyei finomság és hozzávaló között olyan kincsekre is leltem, melyekről eddíg csak olvastam kedvenc könyveimben. Hol éltem ezidáig, […]
Gyors vacsora – Tejszínes rákos farfalle
június 25 , 2009by Felholany
Napi 10-11 óra munka után este már nincs erőm „nagyot” alkotni a konyhában. Ilyenkor a gyors vacsora a nyerő. A szószhoz használt Crab Sticks (Vici termék, fagyasztott formában kapható) szerintem nyomokban sem tartalmaz rákot, de itt egészen jól funkcionál. Próbáltam már másképpen is elkészíteni, de nem működött, így kizárólag erre a receptre korlátoztam a részvételét. […]
Genovai pite
június 23 , 2009by Felholany
Elméletileg húsvéti pite az alcíme, de mivel nagyon szeretem a spenótot, gyakorlatilag bármikor elkészíthető.Gyerekkoromban a világból is ki lehetett volna űzni a spenóttal, talán mert cukorral megszórva volt ebéd a menzán…Azóta felfedeztem sokszínűségét, megtanultam elkészíteni, és a zöldek közül az egyik legnagyobb kedvencem lett. Hozzávalók: 35 dkg levelestészta80 dkg spenót (friss)40 dkg tehéntúró11 db tojásparmezán […]
Spenótos cannelloni – avagy ricotta másodszor
június 13 , 2009by Felholany
Gombhoz a kabátot. Múlt hétvégén többféle friss fűszernövényt kaptam: menta, tárkony, lestyán, zsálya… Ez utóbbit bár ismertem, de még nem igazán használtam. Beugrott a zsályás vaj. De valamire rakni kellene. Keresgéltem a netem, mert emlékeztem rá, hogy olvastam valahol a spenótos cannelloni receptjét. Dolce vita oldalán meg is találtam. Pici módosítással finom vacsora lett. Hozzávalók: […]
Mozzarellás paradicsomos tortácska
május 31 , 2009by Felholany
A tavasz utolsó előtti napja nem sok jót adott: eső, szél, hideg… Vacsora után még hiányzott a kellemes jóleső érzés, valami egyszerű-gyors-meleg finomsággal kellett kényeztetnem magam. Felmértem a hűtő tartalmát, akadt egy kis paradicsom, mozzarella, és a fagysztó mindíg rejt vajas tésztát. Ezekből állt össze pár perc alatt az alábbi finom tortácska, ami akár vendégváró […]
Legutóbbi hozzászólások