Ha mondanom kellene egy erdei gombát, amit szeretek, a vargánya lenne az első – holtversenyben a sárga rókagombával. 🙂 Választani nem tudnék és nem csak azért, mert összesen ez az a két erdei gomba, amit ismerek és amit gondolkodás nélkül viszek haza az erdőből, hanem azért is, mert… na de ki hagyna az erdőben ilyen […]
tészta
Vargányás-tejszínes spagetti – A nyár íze
június 21 , 2020by Felholany
Nincs is annál jobb dolog, mint kimenni a kertbe és leszedni a termést, vagy mondjuk kimenni az erdőbe és begyűjteni a szezonális természet adta kincseket. A tavasz igazán kényeztető ebből a szempontból, friss, zsenge, többek között zöld színű finomságokkal bőkezűen ellátja a hozzáértőket. Bár szerintem nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy felismerjük a vadon termő […]
Marcipános-csokis puffancs
április 25 , 2020by Felholany
Kevés olyan édes, kelt tésztás desszert van, amivel le lehet venni a lábamról, de ez a zsemle nem hagyott nyugodni. 🙂 A vajas-joghurtos tésztagombócokat sok apróra vágott étcsokival és egy kis marcipánnal töltöttem meg, így csomagoltam be, a végeredmény pedig egy puha tésztájú, olvadt csokival és langyos marcipánnal teli puffancs lett Limara receptje után szabadon. […]
Medvehagymás-tejszínes tészta pirított magokkal
április 10 , 2020by Felholany
Tudjátok miről kapta a nevét a medvehagyma? A barna medvék nagyon szeretik és akár a föld alól is kiássák, hogy megszerezzék. 🙂 Alapvetően húsvétkor az utazós blogposztjaim számát szerettem volna növelni, de mivel már megtanultam, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt terveztük, így legyen újra egy recept. Mert enni azért kell és […]
A hiányzó recept – Pizza
április 08 , 2020by Felholany
Átnéztem a blogon található receptjeimet és csalódottan tapasztaltam, hogy az egyik alaprecept, nevezetesen A PIZZA receptje még hiányzik. Van rá magyarázat, hiszen mindenki ismeri, szereti, dagasztja, ízesíti kedvére, süti és … nem fotózza, hogy blogra kerüljön, hanem azon melegében jól megeszi. Valószínűleg ez, meg a pizzafüggőségem az oka annak, hogy publikálásra még nem került. Mindenkinek […]
Olasz (tészta)-indiai (ízvilág) házasság
január 11 , 2020by Felholany
Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]
ricottás-rukkolás sült lumaconi tészta
november 13 , 2018by Felholany
Vonzódásom az olasz konyha és Olaszország irányába azt hiszem már közismert. 🙂 Míg mások egy-egy finom bőrcipőt, csizmát vagy táskát vásárolnak, engem előbb hoz lázba egy kulináris bevásárlás. Toszkánából/Umbriából sosem jövök úgy haza, hogy ne hozzak legalább 10 liter házi, nagyon jó minőségű olívaolajat, szarvasgombás kencéket, tésztákat, fűszereket, Baci csokit és autentikus porcelán tányérokat. Idén […]
paradicsomos-fetás galette glutén- és laktózmentesen
augusztus 06 , 2018by Felholany
Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig […]
medvehagyma mánia. pesto. penne. parmezán.
május 07 , 2018by Felholany
Még egy utolsó medvehagymás recept az üveg aljáról. A medvehagyma pesto-s üveg aljáról. 😉 Aztán véget is ért a szezon. Ha elég gyors leszek, akkor még két csokornyi medvehagymát találok, rendelek, varázsolok, hogy az egyikből pesto legyen, a másik pedig csíkokra szeletelve mehessen a fagyasztóba ínségesebb időkre. Akkor elég csak egy kicsit kivenni és az […]
Mennyire ki voltam már éhezve ezekre a friss ízekre! A medvehagyma volt az első, amit már nagyon vártam, de jön majd a zöldspárga mánia is! 🙂 Pestot nem csak hagyományosan bazsalikomlevélből fenyőmaggal lehet készíteni, de sok más levélből is. Korábban készítettem reteklevélből, petrezselyemből és nem csak fenyőmaggal, de pirított mogyoróval, dióval és bármilyen olajos maggal […]
Legutóbbi hozzászólások