Helló tavasz! Jönnek a színek, ízek, zöldek! 🙂 A leveles spenót nem csak főzelék formájában tud kiteljesedni (ha kisgyermekeket szeretnénk riogatni, maradjunk ezen a ponton 😉 ), de kevés vajon megpárolva, finoman fűszerezve remek köret húsok mellé, vagy tészták, piték, rétesek kiváló tölteléke is lehet. A spenót, vagy másnéven paraj a disznóparajfélék családjába tartozó, világszerte […]
tavasz
Spenótos-fetás rétes pirított dióval
március 06 , 2022by Felholany
Tavaszi burgonyakrémleves sonka chips alatt
április 13 , 2020by Felholany
Gazdag, krémes leves a hűtőben fellelt maradékokból. Bevallom, én viszonylag ritkán főzök levest, bár egy jó tyúkhúsleves azért engem is levesz a lábamról. 🙂 Míg annak az elkészítéséhez órákban mérhető az idő, ez a medvehagymás-rukkolás burgonya krémleves 20 perc alatt elkészült. Csupa olyan dolog került bele, ami a hűtőben vagy a fagyasztóban pihent. Medvehagymából én […]
húsvétra várva
április 16 , 2019by Felholany
Ki számolja mennyit kell még aludni Húsvétig? 🙂 Változtattok a menün és kicsit kísérletezgettek új receptekkel, vagy a család ragaszkodik a jól bevált ünnepköri ételekhez? Én bevallom, nálunk a húsvéti pite hagyomány, de minden évben másképpen készítem el. Lényeg, hogy legyen! Húsvétig hozok Nektek egy új pite receptet, illetve egy tökéletes desszertet a locsolóknak, addig […]
medvehagyma mánia. pesto. penne. parmezán.
május 07 , 2018by Felholany
Még egy utolsó medvehagymás recept az üveg aljáról. A medvehagyma pesto-s üveg aljáról. 😉 Aztán véget is ért a szezon. Ha elég gyors leszek, akkor még két csokornyi medvehagymát találok, rendelek, varázsolok, hogy az egyikből pesto legyen, a másik pedig csíkokra szeletelve mehessen a fagyasztóba ínségesebb időkre. Akkor elég csak egy kicsit kivenni és az […]
Mennyire ki voltam már éhezve ezekre a friss ízekre! A medvehagyma volt az első, amit már nagyon vártam, de jön majd a zöldspárga mánia is! 🙂 Pestot nem csak hagyományosan bazsalikomlevélből fenyőmaggal lehet készíteni, de sok más levélből is. Korábban készítettem reteklevélből, petrezselyemből és nem csak fenyőmaggal, de pirított mogyoróval, dióval és bármilyen olajos maggal […]
spenótos-paradicsomos túrófasírt
március 17 , 2018by Felholany
A túró lágy aludttejrögökből álló, fehér színű tejtermék. A túró alapanyaga a tej. A házi készítés során a tejet hagyják előbb megaludni, utána felmelegítik, majd a túrós alvadékot vászonruhába vagy gézkendőbe rakják és felakasztják lecsöpögni. Amikor a savó lecsöpög, a kendőben csak a friss túró marad vissza. Nem szabad forralni, mert a túró rossz lesz […]
Legutóbbi hozzászólások