Március óta „fenyegetőzök” a ricotta torta receptjével… Mivel ez egy saját ötletből saját fejlesztésű édesség, akkor még nem éreztem tökéletesnek, de Húsvétra elkészült a 4. verzió, amit családtagjaim – utóbb kiderült nagy örömükre -, 1-1 példányban sikeresen megnyertek a kalács helyett…:) Ez az egyik extra változat, amit Flat Cat leírása alapján elkészített akácvirág szörppel (nálam […]
szörp
Ricotta torta akácsziruppal és kandírozott akácvirággal
június 07 , 2010by Felholany
Bodzaszörp szamócavelővel
május 29 , 2010by Felholany
A hét elején készítettem az idei szörpök egy részét: bodzát és akácot. Tegnap egy fantasztikus fotó és bejegyzés nagyon megtetszett, ez Ízbolygó epres bodzaszörp receptje. Elképzelhetetlen volt, hogy kihagyjam… Nagyon finom! Apró szemű zamatos szamócát vettem, 1 liternyi bodzaszörphöz 30 dkg gyümölcsöt számolva. A szamócát összeturmixoltam, átpasszíroztam és jól összekevertem a szörppel. Mivel tartósítószer eddig […]
Virágpor üvegbe zárva – Akácvirág-, és bodzavirág szörp
május 28 , 2010by Felholany
Évek óta, minden tavasszal üvegbe zárom a bodza zamatát, illatát. Nem csak szörpként, de fagyiként is kitűnő, mint ahogy sütemények, kompótok ízesítéséhez is. Amennyiben marad… Idén egy újdonsággal bővült a szörp repertoárom, Flat Cat oldalán találkoztam az akácszörppel, gyermekkori emlékek idézésére ebből is készült. Szerintem sokan vagyunk, akik rajongunk a nyers akácvirág ízéért, persze fogyasztás […]
A nyár első ízei
május 23 , 2009by Felholany
Hosszú volt a tél, hideg és színtelen. Nem szeretem a szürkeséget. Nincsenek színek, nincsenek napsütötte ízek. Kedvenc könyvem újra-újraolvasásával vártam a fényt, az első piros epreket, a piaci csatangolásokat, a zöldségek illatát, és végre itt van! A vitaminhiányos tél után boldogan vetettem bele magam az eperülteténybe, teleszedve kosárkáimat a zamatos-, illatos-, mámorító eperszemekkel. Nem! Nem […]
Legutóbbi hozzászólások