Ma egy kicsit a pasiknak szeretnék kedvezni ezzel a toszkán módra készült ropogós sülttel. Nem kifejezetten az a nyári étel amit 42 fokos melegben készítek, mert minimum 5 órán át sül a sütőben, de most már bevállalható… 🙂 Olaszországban szerettem bele annak ellenére, hogy nem igazán eszem/ettem ezt a típusú húst, de amolyan szerelem első […]
szendvics
ropogós malacsült (porchetta)
augusztus 16 , 2017by Felholany
Ropogós malacsült Toszkán módra
szeptember 28 , 2014by Felholany
Egyszer volt, hol nem volt egy gasztroblogger aki boldogan élte az életét fehér húsok és halak társaságában. Mígnem gondolt egy nagyot, elindult világot látni, aminek a végén Olaszország egyik legszebb részébe, Toszkánába meg is érkezett. Mennyei boldogsággal falta a pizzákat, kenyereket, sajtokat és mindig éhesen járta a piacokat. Már az első pillanatra feltűnt egy árus […]
Nagyon gyors, nagyon magos, nagyon KENYÉR!
szeptember 10 , 2014by Felholany
Rachel Allen és Limara után szabadon… 🙂 Amikor a „lustaság” győz és inkább sütök egy kenyeret minthogy lesétáljak a boltba (50 méter) mert elfelejtettem venni… Igazi sikerélmény ez a kenyér, dagasztás nélkül 1,5 órán belül (!) asztalra tehető. Olyan egészséges fajta, bár én rajongok a „kevésbé egészséges” ropogós fehér kenyérért is, de most egy kicsit […]
Újra nyitva! – Sonkás szendvics (paleo)
május 11 , 2014by Felholany
4 év után újra a saját konyhámban! 🙂Kések, fakanalak sorba állítva, fűszeres fiók feltöltve, kiegészítve újdonságokkal, minden ragyog. A jól végzett munka örömére és a farkaséhség csillapítására egy gyors sonkás frittata szendviccsel jutalmaztam magam. Hozzávalók: 2 szendvicshez: 4 tojás2 ek. (mandula) tejszín2-3 ek. reszelt parmezán1 kk. friss kakukkfű1 szál újhagyma felszeletelvesó, bors, olívaolaj vagy kókuszzsír […]
Fokhagymás padlizsántorony pirítóson
január 09 , 2010by Felholany
A padlizsán Indiából származó zöldség. Törökparadicsom vagy kékparadicsom néven is ismert, C és A vitamint tartalmaz, valamint ásványi sókban is gazdag. Készíthető töltve, rántva, rakott ételekhez, krémnek, levesbe főzve, salátaként, főételként, előételként, stb… Nagyon szeretem paradicsommal, sok-sok fokhagymával, mozzarellával, bazsalikommal. Ebben a formában köretként is szoktam tálalni (persze akkor pirítós nélkül), magasabb toronyként rétegezve. A […]
Legutóbbi hozzászólások