Mi is a rizottó? Krémesre főtt rizs frissen reszelt sajttal (parmezán) tálalva. 🙂 Olaszországban tanultam meg igazából jó rizottót készíteni Fabio (a séfem) mellett. Sok múlik a hozzávalókon, illetve minden hozzávaló meglétén, a friss alapanyagokon és a készítésébe fektetett szereteten és gondoskodáson. Fontos szereplő a fehérbor, illetve az, hogy a főzéshez (so)sem használok olyan bort, […]
szarvasgomba
esti gyors: őszi rizottó zsályával és sárgarépával
november 04 , 2017by Felholany
összezárva – szarvasgombás omlett
október 29 , 2017by Felholany
Egy olasz közmondás szerint „Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát!”. A legenda szerint a gímszarvasok szeptemberben-októberben a párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak új erőre. A hím gímszarvasok feltúrják az erdő talaját, ha pedig rátalálnak az értékes csemegére, elfogyasztása után valósággal megőrülnek a nőstény utáni vágytól. Legendásan erős […]
pici szarvasgombás chardonnay krémben
október 28 , 2017by Felholany
Pénteken egy aprócska szarvasgombát hozott a futár, melyet Farkas Szilvia a Dunántúlon gyűjtött. Hirtelen olyan sok recept ötlete fogócskázott a fejemben, hogy nem is tudtam mit kezdeni a valósággal, ami egy pillanat alatt „beillatosította” a levegőt. Tavaly nyáron Dél-Toszkánában hegyekben állt minden zöldséges standján, szezonja volt a nyári szarvasgombának. Ott annyira számított ez extra dolognak, […]
hedonista spagetti
július 13 , 2017by Felholany
Szigorúan sok szarvasgombás olajjal, rengeteg friss petrezselyemmel és édes koktélparadicsommal! 😉 Mennyivel mást jelentett nekem ez a cím még egy évvel ezelőtt. Akkoriban ez a hedonista spagetti rengeteg fokhagymával és piros chilivel készült, ma már ezek nélkül, de némi kreativitással mindig található valami hedonista hozzávaló az éppen aktuális kínálati listánkról. Korábban azért óvatosan bántam ezzel […]
Legutóbbi hozzászólások