spenót

Helló tavasz! Jönnek a színek, ízek, zöldek! 🙂 A leveles spenót nem csak főzelék formájában tud kiteljesedni (ha kisgyermekeket szeretnénk riogatni, maradjunk ezen a ponton 😉 ), de kevés vajon megpárolva, finoman fűszerezve remek köret húsok mellé, vagy tészták, piték, rétesek kiváló tölteléke is lehet. A spenót, vagy másnéven paraj a disznóparajfélék családjába tartozó, világszerte […]

Februárban mindenféle zöldfűszereket vetettem a mini üvegházamba, ami annyira jól sikerült, hogy mára már minden nap „szüretelni” kell valamelyiket, különben kiszorítanak a lakásból. 🙂 A petrezselyem és a koriander jól bírja a fagyasztást, a metélőhagyma elfogy napi szinten a fürjtojásos reggelimhez, a rozmaring nem nő túl gyorsan és nem csak sültekhez jó, de sajtos kekszben […]

Bűntudat nélküli bűnözés a bikiniszezonban… 😉 Volt egy kosárnyi napérlelte sárga és piros koktélparadicsomom, aminek szebb újjászületést elképzelni sem tudtam volna. Köztudott, hogy rajongok a kenyerekért, péksüteményekért, pitékért, amikről a glutén- és laktózmentes étrend mellett sem kell lemondanom. Nem volt ez mindig így, mert a bolti GM kenyerek hamar kedvemet szegték, a mentes lisztekből pedig […]

Talán már nem csak álmodozhatunk a tavaszról, hanem megérkezik a valóságban is. Én nagyon szurkolok! 🙂 Meteorológiailag itt van, csak a hőmérsékleti lemaradásokat kell pótolnia. Addig is enni kell, meg enni jó, meg enni élvezet… Mondjuk egy fetás spenóttal töltött csirkemellet, zöldséges-fetás kuszkusz és bulgur salátával? Még csak a kalóriákat sem kell hozzá számolgatni, annyira […]

Bár a bébispenót levelét leggyakrabban főzelékként vagy salátaként fogyasztjuk, ennél azért sokkal szélesebb körben felhasználható. Pozitív hatással bír az emésztésre és a hasnyálmirigy működésre, oxálsav tartalma miatt vesekőre hajlamos egyéneknek csak nagyon korlátozott mennyiségben ajánlott a fogyasztása. Ha hihetünk a meséknek, és miért ne? – Popeye a tengerész is ebből nyerte emberfeletti erejét! 😉 Még […]

Tél van. Hideg van. Kemény hideg van. Bár 5 évig kemény télben, hidegben, fagyban és hóban gazdag vidéken éltem, megszokni nem tudtam. Sőt! A forró tea, forralt bor és forró levesek sem vigasztalnak túlságosan, bár a hatékonyságukat nem vitatom, nálam valahogy a színek játszanak eredményesen a téli hideg ellen. Próbálok minél több napsütést bezsákolni, ablakon […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum