Helló tavasz! Jönnek a színek, ízek, zöldek! 🙂 A leveles spenót nem csak főzelék formájában tud kiteljesedni (ha kisgyermekeket szeretnénk riogatni, maradjunk ezen a ponton 😉 ), de kevés vajon megpárolva, finoman fűszerezve remek köret húsok mellé, vagy tészták, piték, rétesek kiváló tölteléke is lehet. A spenót, vagy másnéven paraj a disznóparajfélék családjába tartozó, világszerte […]
sós
Spenótos-fetás rétes pirított dióval
március 06 , 2022by Felholany
Cukkinis spirál
április 02 , 2020by Felholany
Bűntudat nélküli nassolás. 🙂 Sok zöldség, kevés szénhidrát. Nálam mindig van a fagyasztóban leveles tészta (kapható light és GM változatban is) az expressz ebédekhez vagy nasikhoz arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valamit elkészíteni. Jobban szeretem a készre nyújtott, sütőpapír között összetekert változatot, mint a tömbben fagyasztottat, aminél sokkal hosszabb idő, míg kiolvad. Imádom édesen […]
töltött pizzagolyó torta
március 26 , 2018by Felholany
A húsvéti sonka mellé azoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket és az ízeket! Tele meglepetéssel, ugyanis a gombócok közepébe mindenféle finomságot elrejthetünk, ami éppen adódik otthon. Frissen, melegében mindenki „téphet” magának egy gombócot a sonka és a tojás mellé. Elkészíteni is jó játék, meg enni is! Húsvétkor nyugodtan lehetünk egy kicsit hedonisták! 🙂 Hozzávalók: (egy […]
sajtos-spenótos rúd hibiszkusz-kókusz sóval
március 11 , 2018by Felholany
Só gyűjteményem egyik darabja ez a hibiszkusz-kókusz ízesítésű só. Gyűjtöm a különlegességeket, az ízesített, extra fűszerekkel gazdagított példányokat. Egy ideig nem tudtam, hogy ezt mihez is használjam pontosan, de tökéletesen passzolt natúr csirkemellhez ugyanúgy, mint ehhez a sós-sajtos ropogtatnivalóhoz. Szerencsére nálunk is elérhetőek ilyen különlegesebb ízesítések kulináris boltokban, merjünk kísérletezni velük! Hozzávalók: 1 csomag levelestészta […]
esti gyors: ajváros, sonkás csiga
szeptember 08 , 2017by Felholany
Ha van otthon ajvár. Ha nincs, helyettesíthető krémsajttal is, de hamarosan hozok majd saját készítésű receptet, ugyanis kimerítettem a tavalyi készletet. Szeretem ezt az üvegbe zárt nyár ízét, ami sült kápia paprikából, sült padlizsánból és fűszerekből áll. Sok gyors étel elkészítéséhez jöhet jól, szoktam kenni szendvicsbe, remek tésztákhoz sok sajttal, raguk- húsok ízesítésére, vagy ehhez […]
Cukkínivel, mozzarellával töltött kenyér ropogós bacon kockával
április 23 , 2017by Felholany
Elvesztem Olaszország „bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az […]
Esti gyors: Cukkini(s) rétes sonka chipsszel
november 05 , 2016by Felholany
Bármennyire is szeretek főzni, időnként nekem sincs kedvem túlbonyolítani a dolgokat. Hét közben esténként nem állok neki husit szuvidálni és bonyolultabb recepteket elkészíteni sem. (Bár tehetném!) Ilyenkor megelégszem valami olyannal ami csak pár perces előkészítést igényel és amíg „befejezi” önmagát, marad idő egy kis porszívózásra, vagy egy pár oldal elolvasására az éppen soros könyvből. Nekem […]
Zöldspárga rétesbe csomagolva
április 23 , 2016by Felholany
Tavasz. Színek. Zöld. Harsogóan zöld. Friss. Roppanós. Ropogós. Sós. Nassolós. Mert egyszerűen jó. Burkolt. Csomagolt. Sajttal szórt. Sózott. „Beburkolt”. Hozzávalók: / 6 csomag 2 db réteslap 12 szál zöldspárga 6 szelet „leheletvékony” feketeerdő sonka / parasztsonka 1 tojás reszelt parmezán lenmag só olívaolaj A sütőt előmelegítem 200 fokra. 2 db réteslapot (egymásra fektetve) hosszában félbevágok, […]
Medvehagymás-túrós rúd – Glutén- és laktózmentesen
március 05 , 2016by Felholany
Önként vállalt glutén- és laktózmentes életmódom egyik nagy „hiánycikke” volt egy jó kis sajtos-ropogós nasi. Szerencsére nem vagyok édesszájú, úgyhogy az a vonal nem nagyon izgat, ezért ha egy szelet sütire vágyom, inkább megveszem készen. Sok remek cukrászda van ma már, akik kínálják az alternatívát is a speciális étrendre kényszerülőknek! 🙂 Bezzeg a leveles tésztás […]
Kecskesajtos-spenótos rétes
szeptember 18 , 2015by Felholany
1 éve tartó spenót és céklafogyasztási tilalmam hivatalosan is fel van oldva! 😉 Nehéz volt mert mindkettőt nagyon szeretem, de becsületesen betartottam a figyelmeztetést. Most viszont rohantam a piacra friss spenótért és bébicékláért. Ennek a rétesnek egy változatát gyakran ettük Ausztriában, nagyon szerettem, most kicsit átalakítva készítettem. Krémes kecskesajttal, mozzarellával, friss édes paradicsommal, ropogósra sütött […]
Legutóbbi hozzászólások