reggeli

Ritkán eszek reggelire efféléket, aminek alapvetően két oka van:  ha munkanap van, akkor örülök ha a kávém előtt legalább egy fél keksz felét magamba tudom tömni, a reggeli meg bőven a munkahelyemen ér.  nem vagyok édesszájú és ha már hétvégi „luxus” reggeliről van szó, előbb teszem le a voksomat egy jó kis omlett mellett. Időnként […]

Egy olasz közmondás szerint „Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát!”. A legenda szerint a gímszarvasok szeptemberben-októberben a párzás előtt ettől a gombafajtól kapnak új erőre. A hím gímszarvasok feltúrják az erdő talaját, ha pedig rátalálnak az értékes csemegére, elfogyasztása után valósággal megőrülnek a nőstény utáni vágytól. Legendásan erős […]

A chia magot az aztékok termesztették Mexikóban. A chia mag lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint. Széles körben hasznosítható, én eddig főleg kenyerekbe tettem, illetve sós nasik tetejét szórtam meg vele sütés előtt. Pudingként rövid ideje eszem és […]

Bármennyire is szeretném megszeretni a telet, nehezen megy… Szép a hó amíg ropog az ember csizmája alatt, vakítóan világos, jó kedvre derítő… Jó érzés egy korcsolyázás után pirosra fagyott arccal megölelgetni egy bögre forró teát vagy forralt bort. Biztosan fantasztikus élmény lehet síelni is. 😉 Nem vagyok türelmetlen, hagyok még időt a télnek, hiszen inkább […]

Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]

Kedves új Szomszédaim! Néhány hónappal ezelőtt szinte úgy költöztetek be a szomszéd lakásba, hogy szinte észre sem vettük… Csak találgattuk, hogy vajon itt laktok-e már, vagy még nem. Hosszú hónapokig a megszokott csendben zajlott a társasházunk felső emeletének élete…ahogy ez néhány 3 év alatti kisgyermekkel a szinten lehetséges… 🙂 De meglepően jól működött! Aztán egyszer […]

Rachel Allen és Limara után szabadon… 🙂 Amikor a „lustaság” győz és inkább sütök egy kenyeret minthogy lesétáljak a boltba (50 méter) mert elfelejtettem venni… Igazi sikerélmény ez a kenyér, dagasztás nélkül 1,5 órán belül (!) asztalra tehető. Olyan egészséges fajta, bár én rajongok a „kevésbé egészséges” ropogós fehér kenyérért is, de most egy kicsit […]

Kihasználva, hogy reggel hétágra sütött a nap, egy hirtelen elhatározással túrát terveztünk a Pilisbe. Valami laktató reggelire volt szükség, hogy kibírjuk estig. Ilyenkor általában egy kiadós palacsinta a megoldás, ám mivel ma az édes verzió szóba sem jött, alaposan átalakítottam Flat Cat egyik palacsintareceptjét, és beleraktam a Lilla ötlete alapján készített (sokadik adag) pácolt feta […]

Nem emlékszem hogy mi volt a film címe, de nyálcsorgatva néztem, ahogy a szereplő a zsenge spárgasípokat krémesen lágy tojásba tunkolva falja. Sok éve már, azóta többször tettem ezt én is, ma egy kicsit „csavartam” rajta. Nem csak a gyomromat, de a lelkemet is megmelengette… 🙂 Gyorsan elkészülő, eszméletlenül finom reggeli a luxus kategóriában. Az […]

Szeretnék minden reggel így reggelizni. Megadni a módját, kényelmesen egy csésze kávé mellett úgy, hogy közben a tavasz (csalóka) napsugarai melegítik a hátamat… De ez a tavasz még mindig csak képzeletbeli. Bár süt a nap, de ez a 3 napja tartó szélvihar már teljesen kikészít. A nagy kirándulás és séta esélye ma is elúszni látszik, […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum