Imádom ezeket a hónapokat, dömping van zöldség- és gyümölcskínálatban egyaránt, én pedig nem tudok nemet parancsolni magamnak a zöldségesnél. Piacra hetek óta nem jutottam ki, de néhány hét múlva egy hosszabb (hosszú) szabadság alatt lesz lehetőségem minden lemaradásomat pótolni. 🙂A tavalyi lehetőségekhez képest idén már gond nélkül lehet találni sárga színű cukkinit is a polcokon, […]
pite
Bazsalikomos-spenótos tésztában sült ricottás-cukkinis pite
július 20 , 2010by Felholany
Szedres-almás vaníliakrémes pite Créme de Cassis likőrrel
május 30 , 2010by Felholany
Lassan helyet kell csinálni a fagyasztóban az idei gyümölcsöknek, zöldségeknek. A hetek óta tartó esőzés miatt az eper lassan szezonja vége felé ér… Nagy bánatomra. De jön a cseresznye, amiből fantasztikus tejespitét készítek majd, a meggy, a sárgabarack, amik nagyrészt morzsás sütiben végzik majd. De az őszibarack, szilva, szeder, málna, szőlő sem elhanyagolandó. Mind-mind tökéletes […]
Spenótos-fetás pite csirkemellel
május 25 , 2010by Felholany
Szívem egyik vágya volt ez a kétrészes pitesütő. 4 különböző méretű kerámia formám már van, de egy ilyen, aminek kivehető az alja, na ez még hiányzott… 🙂 Most már ez is kipipálva, jöhetett a tesztelés. Több saját receptemet dolgoztam össze, az alap a spenótos-fetás volt. Került még bele egy fél csirkemell, és a tészta összeállításánál […]
Kakukkfüves-fetás lepény
április 16 , 2010by Felholany
Ismét egy, a fáradt hétköznapok vacsoráiból. Minden kritériumnak megfelel: gyors, meleg, sós-ropogós és finom. A maga egyszerűségében annyira finom, hogy másnap este ismétlést követelt. Néhány szem kényszerérett paradicsom eltüntetésére is alkalmas volt, bár megjegyzem, hogy ez is inkább a napon érett édes paradicsomból lesz a legjobb, ám az elmúlt esős, borongós napokat ellensúlyoznom kellett egy […]
Ricottás pite kakukkfüves-, parmezános morzsával
március 21 , 2010by Felholany
Ricottát mostanában folyamatosan rejt a hűtőszekrényem. Készült belőle édes is, sós is, főétel is, desszert is. A mandulás ricotta torta receptjével adós vagyok még, de valahogy mindig úgy készült, hogy vagy nem volt elég a fotózáshoz a fény, vagy már nem volt mit fotózni… Most, hogy végre itt a várva várt tavasz, nem vagyok hajlandó […]
Genovai pite
június 23 , 2009by Felholany
Elméletileg húsvéti pite az alcíme, de mivel nagyon szeretem a spenótot, gyakorlatilag bármikor elkészíthető.Gyerekkoromban a világból is ki lehetett volna űzni a spenóttal, talán mert cukorral megszórva volt ebéd a menzán…Azóta felfedeztem sokszínűségét, megtanultam elkészíteni, és a zöldek közül az egyik legnagyobb kedvencem lett. Hozzávalók: 35 dkg levelestészta80 dkg spenót (friss)40 dkg tehéntúró11 db tojásparmezán […]
Legutóbbi hozzászólások