Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő. Hozzávalók: csirkemell 2 db bébi cukkini 1 […]
parmezán
csirkés-cukkinis pite fürjtojással
június 25 , 2018by Felholany
creme brulée parmezánnal, olívával és paradicsommal
július 27 , 2017by Felholany
Alapvetően francia desszert, nálam most sós kivitelben, olaszos ízekre hangolva, Budapesten. Azt hiszem, ezzel a receptemmel sem a magyaros konyha híveinek járok a kedvébe, de szabadságom utolsó napjaiban még van idő a kísérletezgetésekre, jövő héttől úgyis marad az este gyorsan elkészíthető, dobozolható napi ebéd. Egy ideje nem kívánom az édességet, hiába állok hosszú percekig egy […]
Cukkínivel, mozzarellával töltött kenyér ropogós bacon kockával
április 23 , 2017by Felholany
Elvesztem Olaszország „bugyraiban”, mind utazásilag, mind gasztronómiailag. Gyanítom, hogy annak idején a gólya GPS berendezése elromolhatott, ezért landoltunk egy másik országban. Nem mintha itt nem érezném jól magam, sőt! De igazán feltöltődni mégiscsak ott tudok. Imádom a dallamos nyelvet, imádom, ahogy az olaszok tudnak élni, szeretni és enni. LA DOLCE VITA. Itt nem (csak) az […]
NoCarb sonkás-ruccolás pizza – Glutén és laktózmentesen
május 14 , 2016by Felholany
Harmadik nekifutásom gluténmentes pizza terén. Az elsővel ölni lehetett volna, olyan „masszív” lett, a kukában végezte. 🙁 A második variáció rizslisztből – bár elfogyott, de még mindig nem volt méltó arra, hogy felkerüljön a blogra. 😉 Harmadikként NoCarb próbálkozás Mozdulj Anyu! receptje szerint íme, itt olvasható! 🙂 35 éve tartó főzési szenvedélyem és rutinom […]
Parmezános tál – csirkemell, cukkini, padlizsán (GM+LM)
április 24 , 2016by Felholany
Gluténmentes. 🙂 Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…) Könnyű étel. Gyorsan elkészíthető. Roppanós zöldség. Ropogós kéreg. Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel. Hozzávalók: 1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel 2 kisebb padlizsán 2 zsenge cukkini reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg) szárított zöldfűszerek (bazsalikom, […]
Legutóbbi hozzászólások