Bár nem jártam még a Közel-keleten, a fűszereit és a konyháját nagyon kedvelem. Vannak fűszerek, melyek a magyar konyhában nem honosodtak meg – mint például a sumac, a szömörcék családjába tartozó fűszer -, de azért szerencsére egyre jobban ismertté válnak. Alapvetően a török, görög és közel-keleti konyha fűszere, de nálunk sem beszerezhetetlen. 🙂 A sumac […]
padlizsán
cukkini-padlizsán gratin
március 10 , 2019by Felholany
Gratin, avagy csőben sütött étel, melynek hozzávalója lehet bármilyen zöldség: burgonya, sárgarépa, cukkini, padlizsán, stb. A zöldségeket vékonyra szeletelve egymásra rétegezem és egy krémes mártással „nyakon öntve”, reszelt sajttal megszórva aranybarnára, ropogósra sütöm. A sajt abban segít, hogy a zöldségek ne száradjanak ki és a mártásnál sem spórolok a zsírdús tejföl és tejszín keverékével. 🙂 […]
Parmezános tál – csirkemell, cukkini, padlizsán (GM+LM)
április 24 , 2016by Felholany
Gluténmentes. 🙂 Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…) Könnyű étel. Gyorsan elkészíthető. Roppanós zöldség. Ropogós kéreg. Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel. Hozzávalók: 1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel 2 kisebb padlizsán 2 zsenge cukkini reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg) szárított zöldfűszerek (bazsalikom, […]
Legutóbbi hozzászólások