nyár

Tobzódás a színekben, tobzódás az ízekben. Ez a nyár adottsága, aminek minden pillanatát ki kell használni! A dinnyeszezon kellős közepén járunk, van minden: sárgadinnye, cukordinnye, mézdinnye, gáladinnye, piros- és sárga húsú görögdinnye maggal és mag nélkül. Úgy is jó enni, hogy a könyökünkön folyik az édes lé, meg úgy is, hogy elegánsabb módon felkockázva tálkából […]

Egyetértek Fördős Zével abban, hogy ez a koviubis tésztasaláta bizony tényleg ütős, meg még finom is! A kovászos uborkával való kapcsolatom alig 3 hetes múltra tekint vissza, így azt nem mondhatom, hogy hűűűű tényleg, így is el lehet készíteni, mert nekem aztán most minden új. De egyébként tényleg! Hát így is el lehet készíteni! Keményen […]

  Avagy van élet a rántott tökön túl. Jó kis vega étel, meg belefér egy colitis diétába is. (Nem mellesleg a kurkuma gyulladáscsökkentő hatással is bír.) Nem vitatom, én is imádom a frissen sült, ropogós rántott tököt, de vannak esetek, amikor ez nálam szóba sem jöhet. Forró nyári melegben, amikor áll a levegő és esély […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top