Azért nem írom, hogy PHO leves, mert nem az. Bár látszatra mintha, ezért lehetne „Rita féle PHO leves” is, de én inkább csak egy vitaminokban gazdag zöldséglevesnek nevezném, mert a zöldségek mindegyike nyersen kerül a forró levesbe tálaláskor, így csak minimálisan veszítenek a vitamintartalmukból. Mindennek alapja egy adag maradék húsleves (vagy erős zöldségleves) a hétvégéről. […]
leves
Zöldségekkel turbózott maradékhasznosító leves gazdagon
április 13 , 2021by Felholany
Tavaszi burgonyakrémleves sonka chips alatt
április 13 , 2020by Felholany
Gazdag, krémes leves a hűtőben fellelt maradékokból. Bevallom, én viszonylag ritkán főzök levest, bár egy jó tyúkhúsleves azért engem is levesz a lábamról. 🙂 Míg annak az elkészítéséhez órákban mérhető az idő, ez a medvehagymás-rukkolás burgonya krémleves 20 perc alatt elkészült. Csupa olyan dolog került bele, ami a hűtőben vagy a fagyasztóban pihent. Medvehagymából én […]
Orientális cukkini krémleves fürjtojással
április 30 , 2015by Felholany
Néhány éve a barátnőmnél ettem egy nagyon finom cukkini krémlevest. A harmadik kanál után azonnal mondtam, hogy ennek a receptjét azonnal kérem! Ő nevetve csak annyit mondott: „De hiszen ez a Te recepted!” 🙂 Ritkán fordul elő, hogy egy saját receptemet még egyszer ugyanúgy el tudjam készíteni vagy ugyanúgy sikerüljön. Valamit vagy elveszek belőle, vagy […]
Érkezési oldal – Budapest / Medvehagyma nagykanállal
április 21 , 2015by Felholany
Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök. 4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges […]
Sáfrányos-joghurtos sültpaprika krémleves
július 12 , 2010by Felholany
A jóféle sáfrány bibéje vörösesbarna, aromás illatú, kesernyés fűszer, az ételt aranysárga színre festi. Régi fűszernövény, már az egyiptomiak is használták, levesek, mártások színezésére, ízesítésére. A monda szerint, amikor Zeusz Hérával tartotta menyegzőjét, sáfrány nőtt az ágyuk körül és még a főisten is megittasult az illattól. A sáfrány ma is sok helyen örvend az afrodiziákum […]
Mentás málnakrémleves Créme de Cassis likőrrel
június 14 , 2010by Felholany
Talán leves, talán ital de kétségkívül a nyár egyik slágere. A hozzávalókon, egy turmixgépen és némi fantázián túl nagyobb előkészületet nem kíván. Még a tűzhelyet sem kell hozzá bekapcsolni… Picit merészet gondoltam, és egy kis feketeribizlis krémlikőrt lottyintottam hozzá. Bár nem jelentős az alkoholmennyiség, fogyasztása csak 18 éven felülieknek ajánlott! 🙂 Hozzávalók: (2 személyre) 0,6 […]
Gazpacho avagy a gyümölcsleves hanyatlása…
június 12 , 2010by Felholany
Egy újabb első, minden értelemben. Kóstolásban és készítésben is. Nem hogy nem készítettem még gazpacho-t, de eddig még nem is kóstoltam… Nagy hiba volt. A hirtelen jött nyár visszavett az én konyhabeli lendületemből is. Fel sem merül, hogy valamit süssek, de még a főzést is kétszer meggondolom. Enni viszont kell, valami hűsítőt és mivel fagylalttal […]
Kakukkfüves felesborsó krémleves sonkás ropogóssal
március 14 , 2010by Felholany
Leves nélkül nálam nem áll meg az élet, viszonylag ritkán készítek. Ha mégis, akkor vagy krémleves, vagy húsleves, vagy pedig sűrű-zöldséges, általában tárkonyos raguleves formájában. A sárgaborsót kifejezetten szeretem, jó alkalom, hogy a borsszórómat alaposan „megtekerhessem”… Még valamikor januárban vettem egy doboznyit, ami zöld színű lett mire hazaértem. Valójában már a boltban is zöld volt… […]
Kakukkfüves karfiol krémleves
január 30 , 2010by Felholany
Ismét egy krémleves azon elhatározásból, hogy minden elérhető zöldségből kipróbáljam, végigfőzzem a sort. Ezúttal a karfiol a soros, és Palócprovence valamint az Ő Francia karfiol krémlevese volt az ihlető. Persze picit most is változtattam az adott recepten, hiszen tejfölt elfelejtettem venni és ennek hiányában, illetve mert a tejszínt nagyon kedvelem, ez utóbbival krémesítettem a levest. […]
Brokkoliszár krémleves – VKF! XXXI.
január 23 , 2010by Felholany
Még január elején készült ez a leves, a karácsonyi párolt brokkoli „maradékaként” – a szár felhasználásával. Több helyen is olvastam, például itt, hogy a brokkoli szára meglepően brokkoli ízű… (Ami már a karfiol száráról nem mondható el… szerintem.) ezért lefagyasztottam, hogy majd jó lesz valamire… Garffyka VKF! kiírásának, mely XXXI. a sorban és az Újrahasznosítva, […]
Legutóbbi hozzászólások