Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]
köret
Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot… Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került […]
Babsaláta spenóttal és vörösborban érlelt diós sajttal
május 22 , 2010by Felholany
Két nap szabadság, melynek nagy része telefonos munkával, takarítással és parányi piacolással telt. Nagy főzésekre nem maradt idő -sebaj, hosszú hétvége jön-, lesz még rá lehetőség… :)Családtagjaimmal ellentétben nálam a főzés nem fáradtság, számomra ez inkább kikapcsolódás, figyelemelterelés. Ma sem készült semmi extra, inkább kirándultunk kihasználva az 1 hetes monszun néhány esőmentes óráját. Ez a […]
Zsenge tök fahéjjal, gyömbérrel sütve
május 11 , 2010by Felholany
Ismét egy megosztó recept. Már most sejtem, hogy nem lesz túl népszerű, hiszen nem a hagyományos magyar ízvilágot követi… Sőt! Szerintem már az sem titok, hogy nyitott vagyok az új ízekre, a vegyes ízekre, a másokat megosztó ízkombinációkra, mint ez is. A recept nem az én ötletem, újra egy Good Food oldalról való kísérlet, amit […]
Parázsburgonya gombával és medvehagymával
május 04 , 2010by Felholany
Feldolgozási fázisba kerültek a ma beszerzett finom zöldségek. Ha nincs mit előkapni a hűtőből, akkor nehéz alkotni, ha pedig dúskálok a finomságokban, akkor meg az a probléma… Időnként úgy érzem, hogy saját magamhoz is térkép kellene… Végül az enyhén túllocsolt, utolsó óráit élő cserepes petrezselyem adta meg az irányt. És az a gomba irányú vonal, […]
Sült zöldséges rizstorta
március 07 , 2010by Felholany
Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁 Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött […]
Csőben sült édeskömény paradicsommal
február 28 , 2010by Felholany
Első élményem az édesköménnyel. Nem mondom, hogy gyakori vendég lesz a konyhámban, nem hagyott bennem olyan maradandó élményt… Nem rossz, jó sok parmezánnal és sült paradicsommal meg lehet enni, de annak ellenére, hogy szeretem a zöldségeket, ez mégsem az én ízlésemnek való. Az édesköményt lehet szeretni és lehet nem szeretni. Középút nincs… Az, hogy felkerült […]
Mascarponés sárgarépapüré
február 06 , 2010by Felholany
Vidám köret egy szürke téli napon. Muszály valami életteli színt vinni a hosszú téli ebédekbe, és a sárgarépa tökéletesen alkalmazkodik ehhez. Karotinban, B és C vitaminban gazdag, és nem csak a nyuszik szeretik… Én személy szerint nyersen is szívesen elrágcsálom krémsajtos mártogatóssal, húslevesbe főzve egyszerűen imádom, és a burgonyapüréhez hasonlóan pürének, fokhagymával tűzdelt pulykamell köreteként […]
Birskéregben sült csirkecomb csőben sült burgonyával
november 14 , 2009by Felholany
Magával ragadott a birsalma láz. Az én konyhámban eddig nélkülözött gyümölcs jött, látott, győzött! 5 nagy szem, 5 recept. A tegnapi puffancs után a második a sorban és lesz még a héten! Flat-Cat konyhájában készült a Tejfölben sült birsalma, igazából annak indult a mai ebéd körete, de reggel megláttam a birsalmás mázban sült hús receptjét […]
Sült tojás burgonyaágyban
november 11 , 2009by Felholany
Lélekmelengető gyors vacsora ilyen esős-hideg estén. Jelen esetben a „gyors” alatt az előkészítést értem, hiszen a burgonyának azért meg kell sülnie… Viszont az az illat, ami a sütés alatt a sütőből árad…. nos már azért is megéri! A sütő alsó lapján sültek a fóliába csomagolt krumplik, a felsőn pedig a tök adta a társaságot. Nem […]
Legutóbbi hozzászólások