köret

Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]

Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot… Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került […]

Két nap szabadság, melynek nagy része telefonos munkával, takarítással és parányi piacolással telt. Nagy főzésekre nem maradt idő -sebaj, hosszú hétvége jön-, lesz még rá lehetőség… :)Családtagjaimmal ellentétben nálam a főzés nem fáradtság, számomra ez inkább kikapcsolódás, figyelemelterelés. Ma sem készült semmi extra, inkább kirándultunk kihasználva az 1 hetes monszun néhány esőmentes óráját. Ez a […]

Ismét egy megosztó recept. Már most sejtem, hogy nem lesz túl népszerű, hiszen nem a hagyományos magyar ízvilágot követi… Sőt! Szerintem már az sem titok, hogy nyitott vagyok az új ízekre, a vegyes ízekre, a másokat megosztó ízkombinációkra, mint ez is. A recept nem az én ötletem, újra egy Good Food oldalról való kísérlet, amit […]

Feldolgozási fázisba kerültek a ma beszerzett finom zöldségek. Ha nincs mit előkapni a hűtőből, akkor nehéz alkotni, ha pedig dúskálok a finomságokban, akkor meg az a probléma… Időnként úgy érzem, hogy saját magamhoz is térkép kellene… Végül az enyhén túllocsolt, utolsó óráit élő cserepes petrezselyem adta meg az irányt. És az a gomba irányú vonal, […]

Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁 Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött […]

Első élményem az édesköménnyel. Nem mondom, hogy gyakori vendég lesz a konyhámban, nem hagyott bennem olyan maradandó élményt… Nem rossz, jó sok parmezánnal és sült paradicsommal meg lehet enni, de annak ellenére, hogy szeretem a zöldségeket, ez mégsem az én ízlésemnek való. Az édesköményt lehet szeretni és lehet nem szeretni. Középút nincs… Az, hogy felkerült […]

Vidám köret egy szürke téli napon. Muszály valami életteli színt vinni a hosszú téli ebédekbe, és a sárgarépa tökéletesen alkalmazkodik ehhez. Karotinban, B és C vitaminban gazdag, és nem csak a nyuszik szeretik… Én személy szerint nyersen is szívesen elrágcsálom krémsajtos mártogatóssal, húslevesbe főzve egyszerűen imádom, és a burgonyapüréhez hasonlóan pürének, fokhagymával tűzdelt pulykamell köreteként […]

Magával ragadott a birsalma láz. Az én konyhámban eddig nélkülözött gyümölcs jött, látott, győzött! 5 nagy szem, 5 recept. A tegnapi puffancs után a második a sorban és lesz még a héten! Flat-Cat konyhájában készült a Tejfölben sült birsalma, igazából annak indult a mai ebéd körete, de reggel megláttam a birsalmás mázban sült hús receptjét […]

Lélekmelengető gyors vacsora ilyen esős-hideg estén. Jelen esetben a „gyors” alatt az előkészítést értem, hiszen a burgonyának azért meg kell sülnie… Viszont az az illat, ami a sütés alatt a sütőből árad…. nos már azért is megéri! A sütő alsó lapján sültek a fóliába csomagolt krumplik, a felsőn pedig a tök adta a társaságot. Nem […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum