köret

Már megint cukkini és már megint másképpen. 🙂 Nagyon szeretem, mert semlegessége ezerféle felhasználását teszi lehetővé, úgy irányítom a végeredmény ízét, ahogyan azt kedvem diktálja. Szeretem, mert néhány perces időráfordítással például ilyen ebédet/vacsorát, köretet/főételt készítek belőle. A recept ötletét kivételesen egy nappal korábban megálmodtam, amikor egy nagy adag humuszt készítettem és egy bögrényi csicseriborsót megmentettem […]

Édes, csípős, füstös, ragacsos, omlós. Legjobb, ha szabadtűzön készül, de sütőben sütve is “meg lehet enni”. 🙂 Bár nem vagyok nagy vöröshús fogyasztó, azért egy jó kis fokhagymás sült oldalasnak én sem tudok ellenállni. Az elkészítési módot illetően megoszlanak a vélemények, van aki magasabb hőmérsékleten rövidebb ideig, a másik tábor alacsonyabb hőmérsékleten hosszú ideig süti. […]

Idei spárgák utolsó előtti spárgás receptje. Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, aki így imádja ezt a szépséges zöld (vagy fehér, de én az elsőre esküszöm) színű finomságot és mivel a szezon elejéről lemaradtam, belehúzok most így a végére. Eredetileg a spárgafejeket szerettem volna belegyömöszölni a gömbcukkinimbe, de mint a kép is bizonyítja, ezt nem sikerült. […]

Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]

Tél van. Hideg van. Kemény hideg van. Bár 5 évig kemény télben, hidegben, fagyban és hóban gazdag vidéken éltem, megszokni nem tudtam. Sőt! A forró tea, forralt bor és forró levesek sem vigasztalnak túlságosan, bár a hatékonyságukat nem vitatom, nálam valahogy a színek játszanak eredményesen a téli hideg ellen. Próbálok minél több napsütést bezsákolni, ablakon […]

Bár nem mai a technika, és évekkel ezelőtt tömegesen tesztelték a gasztrobloggerek a sous vide kádakat és technikákat, engem eddig nem hozott igazán lázba. Nem vagyok nagy húsrajongó, nem éreztem leküzdhetetlen vágyat, hogy szuvidált husikat készítsek. Pedig ha tudtam volna… Néhány napja találtam egy bejegyzést sok-sok fotóval egy külföldi lánytól, aki gyakorlatilag csak ezt a […]

Gluténmentes. 🙂 Laktózmentes. 🙂 (mert a parmezán sajt korából adódóan laktózmentes…) Könnyű étel. Gyorsan elkészíthető.  Roppanós zöldség. Ropogós kéreg. Leheletnyi fokhagymával és zöldfűszerekkel. Hozzávalók: 1 egész csirkemell ( 2 részre vágva) – 1 éjszakára LM tejbe áztatva, fokhagymagerezdekkel 2 kisebb padlizsán 2 zsenge cukkini reszelt parmezán (jó sok! – kb. 13-15 dkg) szárított zöldfűszerek (bazsalikom, […]

                                      Hatmagvas, egészen pontosan: rozs, búza, köles, árpa, zab és hajdina keveréke. Bio termék, nem is itthon vásároltam, de egészen biztosan itt is kapható, vagy házilag előállítható. Ránézésre egyenlő arányban van benne mindegyik szereplő… 🙂 Egészségmegőrzésünk szempontjából […]

Idén nyáron újra rátaláltam a Sumac (szömörce) nevű fűszerre, amit néhány hete újburgonyával sütöttem, de kitűnően illik a padlizsánhoz is,  mint ahogy ezt már teszteltem néhány éve.Most nem is a szömörce volt az újdonság, hanem a házilag megalkotható friss panirsajt, amit Hémanginál tanultam meg elkészíteni és a sült variációja azonnal levett a lábamról… 🙂Egy igazán ropogós […]

Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top