Mondhatnám, hogy azért nem vásároltam a hétvégére szinte semmit, mert már a nyaralásra gyűjtök… Igazából ez nem is hangzik olyan rosszul. Nem, nem diétázom és nem tettem ez irányú újévi fogadalmat sem. Nem kezdtem új életet sem, tökéletesen jó nekem a régi! Mindennek értelme volt amit tettem (vagy legalábbis akkor úgy gondoltam amikor azt tettem), […]
kence
Avokádós fetakrémmel töltött cukkini tekercs
január 14 , 2017by Felholany
Az újévi lencse két élete
január 08 , 2017by Felholany
Helló 2017! Helló Újévi lencsesaláta! Immár hagyományosan, nálam ebben a formában kerül az újévi asztalra a sok pénzt „ígérő” elmaradhatatlan lencse.Nem vagyok nagy barátja, meg babonás sem, de egy évben egyszer – ilyenkor- kihagyhatatlan! Többször próbáltam már avokádós és tojásos kiegészítőkkel, amik nem csak hogy jól állnak neki színügyileg, de az élvezeti értékén is sokat […]
Avokádókrémes spagetti
szeptember 21 , 2015by Felholany
Nem tudatosan, de valahogy mostanában a zöld színű zöldségre, gyümölcsökre nyúlok rá. Általában ez tavasszal jellemző, de ahogy az évszakok most követik egymást…. Aligátorkörtének is nevezik, bár én még sosem hallottam így, azt viszont igen, hogy kutyáknak nem adható! B vitaminokban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, csökkenti a koleszterin szintet és ízületi fájdalmakkal küzdőknek is […]
Koriander pesto pirított mandulával
szeptember 16 , 2015by Felholany
A koriander meglehetősen megosztó fűszer és zöldség – mert hogy mindkét kategóriába tartozik -, lehet nagyon szeretni és lehet nagyon nem szeretni. Valaki vagy lepiszkálja az étel tetejéről és duzzogva megeszi a többit, vagy úgy eszi, ahogyan én is gyakorlatilag kézből legelve… 😉 Nevezik még cigánypetrezselyemnek vagy csimázillatúfűnek is. 🙂 Azon túl, hogy szerintem nagyon […]
Esti gyors – Mentás-, és paprikás fehérbab krém
július 26 , 2015by Felholany
Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]
Citromos pesto
április 27 , 2012by Felholany
Burjánzik „konyhakertemben” a bazsalikom, a petrezselyem. Előbbi olyan mértékben, hogy a napi sütés-főzéshez nem fogynak el az illatos levelek. Ilyen esetben nálam a pesto az egyik megoldás, amit nagyon szeretek tésztával, kitűnő paradicsomsaláta ünneplőbe öltöztetéséhez, szárnyasok ízesítéséhez, de készítettem már levelestészta csigát ilyen ízesítéssel, muffint, pestolevest… Most egy fél citrom reszelt héját is hozzákevertem a […]
Padlizsánkaviár
július 10 , 2010by Felholany
Az orosz konyha irányába ritkán kalandozok, nem ismerem igazán. Most viszont egy tipikus orosz előételre bukkantam a neten olvasgatás közben, ez pedig a padlizsánkaviár.Szezonja is van a padlizsánnak, meg kedvelem is, ráadásul nem túl sok energia kell az elkészítéséhez… A padlizsán Kelet-Indiából származik, tartalmaz A és C vitamint, valamint ásványi sókban is gazdag. A termés […]
A keddi mozi, illetve az azt követő fogadáson kóstolt fekete olíva íze maradandó élményt hagyott bennem. Nem mintha eddig nem szerettem volna, sőt! Emlékeztem, hogy a Fűszerház blogon van egy jó kis francia recept, aminek az alapja az olajbogyó: Tapenade. Kóstoltam már korábban is, de az elkészítése eddig kimaradt. Nagyon gyorsan össze lehet ütni és […]
Bruschetta borsóval és hagymával
június 09 , 2010by Felholany
” A friss borsószemek kipattannak a hüvelyből. Mindig úgy gondoltam, hogy a borsófejtés kifejezetten meditatív tevékenység, de megváltozott a véleményem, amikor láttam egy nőt Cortonában a háza kapujában, ahogy borsót fejtett. Macskája a lábánál szunyókált. A nő már megtöltött egy nagyobbacska tálat. Hadart valamit gyorsan olaszul, rámosolyogtam, és rájöttem, hogy azt mondta: „A kutyának sem […]
Csicseriborsós kenegetős
március 18 , 2010by Felholany
Meglehetősen régóta őrizgettem egy doboz csicseriborsó konzervet. Valamikor korábban találtam egy nagyon klassz receptet a neten, majd mire beszereztem a hozzávaló fő alkotórészt, a receptet már nem találtam… Szerintem lementettem, de ezt sajnos nem bizonyítja semmi. Így csak tologattam a konzervet jobbról – balra, alsó polcról felső polcra, szekrényből ki, szekrénybe vissza… Végül a hétvégén […]
Legutóbbi hozzászólások