keksz

Vendégváró. Nassolnivaló. Sajtos. Rozmaringos. Sós. Ropogós. Abbahagyhatatlan. Gyorsan elkészül. Gyorsan elfogy. Nem kalóriaszegény. Dupla adagban ajánlott! 🙂 Hozzávalók: 80 g teljes kiőrlésű liszt 80 g fehérliszt 1/2 tk. só 100 g hideg vaj darabolva 100 g reszelt Cheddar sajt 1 nagy tojás sárgája (vagy 5-6 fürjtojás sárgája) 1 szál friss rozmaring aprítva kristály só A […]

Szerintem a világ egyik legjobb csokis keksze. 🙂 Semmi hókuszpókusz, semmi extra hozzávaló, minimális előkészület, kevés mosogatnivaló. 🙂 Bármi hozzáadható egyéni ízlés és a rendelkezésre álló készlet függvényében, gyerekbarát mind az elkészítés, mind a fogyaszthatóság tekintetében. A végeredmény pedig egy sokáig eltartható, ropogós, vajas, gyümölcsös, csokis keksz. Reggelire, uzsonnára, délutáni teához, filmnézéshez, vagy csak úgy. […]

Avagy a legnagyobb családi kedvenc, amire mindenki számít(ott)… 🙂 Van, akinek külön dobozzal készül(t), mert még nálam is nagyobb marcipánrajongó! Ezt a kekszet kizárólag karácsonykor készítem, mert csak ilyenkor van annyi önuralmam, hogy a hófehér marcipánmasszát ne majszoljam el még a sütés előtt… Hát van ilyen. 🙂 Ez a recept is Olaszországból érkezett, ott karácsonykor […]

Egyike azon kekszeknek, amiket évek óta sütök és nem csak karácsonykor. Ilyenkor persze más formába öltöm, máshogyan formázom őket, de akár így készül, akár úgy, mindenki nagyon szereti. A receptjét még Olaszországból hoztam, ebből a gyűjteményemből jön majd még egy marcipános finomság is! 🙂 A porcukor természetesen helyettesíthető bármilyen por állagú édesítővel, a csokibevonat lehet […]

Önként vállalt glutén- és laktózmentes életmódom egyik nagy “hiánycikke” volt egy jó kis sajtos-ropogós nasi. Szerencsére nem vagyok édesszájú, úgyhogy az a vonal nem nagyon izgat, ezért ha egy szelet sütire vágyom, inkább megveszem készen. Sok remek cukrászda van ma már, akik kínálják az alternatívát is a speciális étrendre kényszerülőknek! 🙂  Bezzeg a leveles tésztás […]

A gondolataim már néhány héttel előrébb járnak, pedig a jelenben még annyi posztolásra váró receptem van… 🙂 Egyet gyorsan közzé is teszek, bár ez a legutóbbi. Aktuális ebben a nyirkos-esős időben, mert egy csésze forró tea mellé jól esik, de ha süt a nap, akkor is kitűnő, mert akár magunkkal vihetjük a délutáni sétára rágcsálni. […]

A tökéletes keksz. Nem véletlen, hogy mindenki által – aki már legalább egyszer megsütötte, vagy kóstolta – istenített keksz. A recept a Szakácsok könyvéből való, ahogy ott meg van írva, ropogós, könnyű és nagyon omlós. Abszolút kísérője egy délutáni habos kávénak. Hozzávalók 40 darabhoz: 260 g finomliszt30 g cukrozatlan kakaópor250 g szobahőmérsékletű vaj100 g porcukor1 […]

Szerettem volna kipróbálni az új mintanyomó kerámiámat, mely saját ötlet alapján készült. Egy kedves ismerősöm készítette, aki sok más mellett a pöttyös bögrémet is megalkotta.Olyan receptet kerestem, aminek a tésztája megtartja a mintát sütés után. Nos, ezt nem sikerült megalkotnom, a tészta ha minimálisan is, de annyira mindenképpen “megnőtt” sülés közben, hogy a mintát kinyomta […]

Ígéretemhez híven következzen az összefoglaló az idei gasztroajándékaimról. Kimenő ajándék talán több készült mint az előző években. Bejövő… nos… mivel családtagjaimnak a konyha inkább kötelező terep mint szenvedély…. ezt a vonalat egy készlet fakanál képviselte… 🙂 Meg a fenti képen látható dió, mandula és mogyoró, mely Öcsémék kertjéből származik. 🙂 Minden évben készítek valami “karácsonyi” […]

Lusta reggeli

november 30 , 2009by Felholany

Néha lazítani is kell egy kicsit. Ilyen ráérős szombat reggelem már nagyon régen volt, és hagytam, hogy a reggeli lazulás az egész napomat áthassa. Ritka, hogy akkor és azt eszek amit éppen szeretnék, akkor főzök amikor szeretnék, vagy egyáltalán nem főzök… Pénteken este még sütöttem egy nagy adag csokis-zabpelyhes kekszet, mert a doboz már kongott […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top