Márciusban több olyan „jeles” nap volt, mint a Vese világnapja vagy a Víz világnapja, melyek jegyében még inkább igyekeztem arra figyelni, hogy mi kerül a tányéromra. Nem mintha februárban, vagy májusban ez ne lenne fontos, de most erősebben koncentráltam az egészséges táplálkozásra. 🙂 Egy szép vasárnapon ez lett belőle. Hozzávalók (2 személyre) 1 kisebb kápia […]
hal
Kápia rizottó lazaccal és sült paradicsommal
március 23 , 2019by Felholany
Tőkehalfilé petrezselymes cukkinivel
március 11 , 2018by Felholany
Egy kis Omega3 gyorstuning a szervezetnek. A tengeri halak a szívünk barátai, ennek ellenére sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle, mint amennyit illene. Sajnos én is, így amikor realizálom, hogy mikor is készítettem utoljára, olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy 3 napig mást sem eszek csak tengeri halakat. Igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt és folyamatosan beiktatni az étrendembe. A […]
Pisztráng mogyorós bazsalikom pesto-val
november 12 , 2016by Felholany
Igazán gyors ebéd vagy vacsora, fél óra alatt elkészül. Sok tönkrement cserépnyi bazsalikom után a mostani burjánzik a konyhaablakban. Pirított földimogyoróval készítettem a feléből pesto-t, de mivel már spagettivel is fogyott, sós-sajtos-pestos ropogós és muffin is készült vele, kicsit ráuntam. A hallal való párosítás ötlete egy hajnali tv nézés után szabadon és alapvetően teljesen másként […]
Esti Gyors… Tökfőzelék kapros halvagdalttal
május 28 , 2014by Felholany
Tök kaporral, vagy kapor tökkel? Én nagyon szeretem. Nem tudom ki hogy van vele, nekem sosem elég az a kapormennyiség amit a gyalult tökhöz csomagolni szoktak… De vágott virághoz is kötöttem már csokorba… 🙂Le sem írom a tökfőzelék receptjét, szerintem mindenkinek van egy jó receptje, de ha valaki kéri, örömmel megosztom az én paleo változatomat.Amíg a […]
Kapros harcsafilé csőben sült zöldségekkel
május 18 , 2014by Felholany
Nincs még érkezésem nagyobb volumenű főzésekre és mivel a piacon igen nehezen tudok ellenállni a zöldségeknek és gyümölcsöknek ezeket részesítem előnyben. Időnként sikerül nagyobb mennyiséget bevásárolni mint ami reálisan elfogyhat így most karfiolt eszem 2-3 napig… Jobban körülnézve lapult még mellette egy fél édesburgonya és egy fél csokornyi kapor is. Friss harcsafilét vásároltam, persze ebből […]
Cukkinis rizottó ropogós lazaccal
április 13 , 2012by Felholany
Ha péntek, akkor „halnap”. Jó szokásból sosem elég, pláne ha az még egészséges is. Nem, nem kezdek el senkit sem győzködni, hogy egyen több halat, mert aki szereti tudja, aki pedig nem rajong érte, azt úgysem lehet meggyőzni… Már lehet kapni új sárgarépát, apró zsenge cukkinit, nem túl költséges a hozzávalók beszerzése. Friss lazacot is […]
Orecchiette zöldfűszeres garnélával
április 06 , 2012by Felholany
Ha péntek, akkor „halnap”. Oly módon berögzült Olaszországban, hogy minden pénteken halat eszünk és a vendégeinknek is azt készítünk vacsorára, hogy ezt a jó szokást igyekszem itthon is betartani. Nem nehéz, mert szeretem a halat és már a garnélát is meg tudom enni jóízűen, ha megkívánom… Most ez olyan jól sikerült, hogy csütörtökön tartottam a […]
Gyönyörűek a fűszernövényeim: zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma. Talán még soha ilyen hosszú ideig nem bírták lakásbeli körülmények mellett… Csak nőnek, bokrosodnak, úgyhogy kicsit megnyírbáltam őket. Tegnap a zsályát, ma e mellett a bazsalikomot és a petrezselymet is, valamint beáldoztam a tökfőzelékhez vett szép csokor kaprot… Az afrikai harcsafilét leszámítva ami a fagyasztóból került […]
Medvehagymában sült Pangasius filé fűszervajas burgonyapürével
április 17 , 2010by Felholany
Végeláthatatlan a medvehagymás receptek sora a blogokon. Szezonja is van, egészséges is, finom is, zöld is… Tegnap olvastam Flat-Cat oldalán a medvehagymába tekercselt / csomagolt kreációkat, és gondoltam összehozom a dolgot halas variációban. Mivel a medvehagyma illatában és ízében is a fokhagymára hajaz, a hal pedig jó barátságban van – legalábbis nálam – a fokhagymával, […]
Kapros-tejszínes harcsafilé
október 04 , 2009by Felholany
A halakat szeretem, de nincs türelmem a szálkákat „válogatni”, ezért alaposan átgondolom, hogy milyent veszek illetve eszek.Az afrikai harcsa a kedvencem, de szeretem a lazacot és a tengeri halfilét is. Ha hazai, akkor szilvásváradi pisztráng… helyben fogyasztva. 🙂Ezt a receptet azért szeretem, mert összeállítva a sütőformában akár le is fagyasztható egy vendégvárós adag, és szükség […]
Legutóbbi hozzászólások