gyors

Cukkinis spirál

április 02 , 2020by Felholany

Bűntudat nélküli nassolás. 🙂 Sok zöldség, kevés szénhidrát. Nálam mindig van a fagyasztóban leveles tészta (kapható light és GM változatban is) az expressz ebédekhez vagy nasikhoz arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valamit elkészíteni. Jobban szeretem a készre nyújtott, sütőpapír között összetekert változatot, mint a tömbben fagyasztottat, aminél sokkal hosszabb idő, míg kiolvad. Imádom édesen […]

Minden, amire ehhez a recepthez szükség van, most tuti fellelhető otthon! Jó, az áfonyába bele lehet kötni, nálam is csak fagyasztott van, de ez kihagyható. A lényeg a könnyű-levegős palacsinta, a sok alma és a tetején egy kis roppanó karamell réteg. Ehhez az édességhez tökéletesen felhasználható a már kissé fonnyadtabb alma is, ami nálam általában […]

Helló! Ugye esztek rendesen? 😉 A parázsburgonyát mindenki szereti, pláne ha jó ropogósra van sütve, a sárgarépa kitűnő béta-karotin forrás, a tojás pedig úgy jó, ahogy van. 🙂 Pont ennyi ez az ebéd/vacsora/köret, kinek mennyi van benne. Nekem önálló fogás, továbbra is CU és Hisztamin intolerancia diétában. Amitől mégis más, az a néhány csepp muskotályos […]

Avagy lehet ezt másként is, pláne diétában, és még mindig nem fogyókúrás diétáról beszélek… 🙂 Colitis és hisztamin intolerancia – én: 0:1. Hogyan csinálom, hogy ne unjam a végtelenségig a burgonyát, cukkinit és sárgarépát (bár ez utóbbi most kimaradt, de legközelebb „színesítem” vele)? Hát valahogy így: Van egy csoda szerkezetem, mely az elmúlt évek egyik […]

Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]

Már megint cukkini és már megint másképpen. 🙂 Nagyon szeretem, mert semlegessége ezerféle felhasználását teszi lehetővé, úgy irányítom a végeredmény ízét, ahogyan azt kedvem diktálja. Szeretem, mert néhány perces időráfordítással például ilyen ebédet/vacsorát, köretet/főételt készítek belőle. A recept ötletét kivételesen egy nappal korábban megálmodtam, amikor egy nagy adag humuszt készítettem és egy bögrényi csicseriborsót megmentettem […]

Vonzódásom az olasz konyha és Olaszország irányába azt hiszem már közismert. 🙂 Míg mások egy-egy finom bőrcipőt, csizmát vagy táskát vásárolnak, engem előbb hoz lázba egy kulináris bevásárlás. Toszkánából/Umbriából sosem jövök úgy haza, hogy ne hozzak legalább 10 liter házi, nagyon jó minőségű olívaolajat, szarvasgombás kencéket, tésztákat, fűszereket, Baci csokit és autentikus porcelán tányérokat. Idén […]

Tombol a nyár, minden megtalálható a piacokon, mi csak szemnek, szájnak ingere. Káprázatos színek, illatok, legszívesebben mindenből vennék, annyira nehéz ellenállni. Ma „Pancs”-olni voltam, ez a Gasztroplacc / gasztropiac az egyik kedvencem. Aprócska, hangulatos, családias. Imádom a sajtjait, a csodás kenyereket, irtó finom kencéket, lekvárokat és egyéb üveges finomságokat lehet itt kapni, nem beszélve a […]

Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt „kedvem” a lakást tovább […]

Több éve tanulom és használom az ájurvéda tudományát és intenzíven, nagy odafigyeléssel alkalmazom, amikor valami „porszem kerül a gépezetbe”. Szerencsém van, mert az indiai konyha egyébként is közel áll hozzám, szeretem az ízek, színek és fűszerek tobzódását. Színterápiaként gyakran használom téli időszakban a kurkumát, ami nem mellesleg remek gyulladáscsökkentő is. Még egy burgonyafőzelék is jobban […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top