Bűntudat nélküli nassolás. 🙂 Sok zöldség, kevés szénhidrát. Nálam mindig van a fagyasztóban leveles tészta (kapható light és GM változatban is) az expressz ebédekhez vagy nasikhoz arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valamit elkészíteni. Jobban szeretem a készre nyújtott, sütőpapír között összetekert változatot, mint a tömbben fagyasztottat, aminél sokkal hosszabb idő, míg kiolvad. Imádom édesen […]
gyors
Cukkinis spirál
április 02 , 2020by Felholany
Almás palacsinta karamell alatt
március 31 , 2020by Felholany
Minden, amire ehhez a recepthez szükség van, most tuti fellelhető otthon! Jó, az áfonyába bele lehet kötni, nálam is csak fagyasztott van, de ez kihagyható. A lényeg a könnyű-levegős palacsinta, a sok alma és a tetején egy kis roppanó karamell réteg. Ehhez az édességhez tökéletesen felhasználható a már kissé fonnyadtabb alma is, ami nálam általában […]
Ropogós parázsburgonya tojással
március 30 , 2020by Felholany
Helló! Ugye esztek rendesen? 😉 A parázsburgonyát mindenki szereti, pláne ha jó ropogósra van sütve, a sárgarépa kitűnő béta-karotin forrás, a tojás pedig úgy jó, ahogy van. 🙂 Pont ennyi ez az ebéd/vacsora/köret, kinek mennyi van benne. Nekem önálló fogás, továbbra is CU és Hisztamin intolerancia diétában. Amitől mégis más, az a néhány csepp muskotályos […]
Röszti torta cukkinivel
február 15 , 2020by Felholany
Avagy lehet ezt másként is, pláne diétában, és még mindig nem fogyókúrás diétáról beszélek… 🙂 Colitis és hisztamin intolerancia – én: 0:1. Hogyan csinálom, hogy ne unjam a végtelenségig a burgonyát, cukkinit és sárgarépát (bár ez utóbbi most kimaradt, de legközelebb „színesítem” vele)? Hát valahogy így: Van egy csoda szerkezetem, mely az elmúlt évek egyik […]
Olasz (tészta)-indiai (ízvilág) házasság
január 11 , 2020by Felholany
Létezek, ergo étkezek. 🙂 Tény, hogy 3 éve nehezített feltételekkel (colitis ulcerosa), melyet tavaly év végén „megfejeltem” még egy hisztamin intoleranciával is, de… ettől az élet még nem áll meg. Kihívás, melyet meg kell oldani. Október óta nincs rendelt étel, nincs étterem, nincs más, csak a magam frissen főzött főztje. Kevesebb a blogposzt, ritkán ragad […]
töltött cukkini humusszal
február 27 , 2019by Felholany
Már megint cukkini és már megint másképpen. 🙂 Nagyon szeretem, mert semlegessége ezerféle felhasználását teszi lehetővé, úgy irányítom a végeredmény ízét, ahogyan azt kedvem diktálja. Szeretem, mert néhány perces időráfordítással például ilyen ebédet/vacsorát, köretet/főételt készítek belőle. A recept ötletét kivételesen egy nappal korábban megálmodtam, amikor egy nagy adag humuszt készítettem és egy bögrényi csicseriborsót megmentettem […]
ricottás-rukkolás sült lumaconi tészta
november 13 , 2018by Felholany
Vonzódásom az olasz konyha és Olaszország irányába azt hiszem már közismert. 🙂 Míg mások egy-egy finom bőrcipőt, csizmát vagy táskát vásárolnak, engem előbb hoz lázba egy kulináris bevásárlás. Toszkánából/Umbriából sosem jövök úgy haza, hogy ne hozzak legalább 10 liter házi, nagyon jó minőségű olívaolajat, szarvasgombás kencéket, tésztákat, fűszereket, Baci csokit és autentikus porcelán tányérokat. Idén […]
Krémsajttal töltött cukkini virág és egyéb sült nyári zöldségek
június 10 , 2018by Felholany
Tombol a nyár, minden megtalálható a piacokon, mi csak szemnek, szájnak ingere. Káprázatos színek, illatok, legszívesebben mindenből vennék, annyira nehéz ellenállni. Ma „Pancs”-olni voltam, ez a Gasztroplacc / gasztropiac az egyik kedvencem. Aprócska, hangulatos, családias. Imádom a sajtjait, a csodás kenyereket, irtó finom kencéket, lekvárokat és egyéb üveges finomságokat lehet itt kapni, nem beszélve a […]
cukkiniburger spárgákkal és sonka chips-sel
május 01 , 2018by Felholany
Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt „kedvem” a lakást tovább […]
édesburgonyás samosa mentás joghurttal
január 21 , 2018by Felholany
Több éve tanulom és használom az ájurvéda tudományát és intenzíven, nagy odafigyeléssel alkalmazom, amikor valami „porszem kerül a gépezetbe”. Szerencsém van, mert az indiai konyha egyébként is közel áll hozzám, szeretem az ízek, színek és fűszerek tobzódását. Színterápiaként gyakran használom téli időszakban a kurkumát, ami nem mellesleg remek gyulladáscsökkentő is. Még egy burgonyafőzelék is jobban […]
Legutóbbi hozzászólások