gyors

Krémes sült tojás

június 26 , 2009by Felholany

Nem a világ legnagyobb receptjét teszem közzé, de a villámgyors-, meleg vacsora alapszabályainak megfelel. Igazából a hidegebb hónapok kedvence nálam, de a mostani időjárás keményen rácáfol a nyárra. Elkészítése: Személyenként 2-3 tojást ütök a csészébe, durva sóval megszórom, 1 evőkanálnyi sűrű tejszínt öntök rá. Vízfürdőben (vízzel telt tepsiben) 200 fokon 7 perc alatt krémesre sül.

Napi 10-11 óra munka után este már nincs erőm „nagyot” alkotni a konyhában. Ilyenkor a gyors vacsora a nyerő. A szószhoz használt Crab Sticks (Vici termék, fagyasztott formában kapható) szerintem nyomokban sem tartalmaz rákot, de itt egészen jól funkcionál. Próbáltam már másképpen is elkészíteni, de nem működött, így kizárólag erre a receptre korlátoztam a részvételét. […]

A spárgaszezon már sajnos véget ért, de az alábbi köret gyakran készült míg kapható volt. Nekünk egy nagy adag vacsorára önmagában is elegendő volt, a bacon miatt nem egy light-os étel… Pláne friss kenyérrel. Hozzávalók: zöldspárga szeletelt bacon só, bors A spárga alsó részét (néhány cm) levágom, megmosom, forró vízben néhány percig blansírozom. Hármasával-ötösével (attól […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum