fagyi

Áfonyás-ribizlis fagyi

augusztus 23 , 2010by Felholany

Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]

Édes kis semmiség…Vaníliafagyinak indult, ez lett belőle. Természetesen mikor máskor állnék neki főzött fagyi készítésének, mint a legnagyobb melegben. Ám mivel az enyhülés nem várható, így a fagyi sem várhatott. 🙂A felszabaduló 2 tojásfehérjével sem szerettem volna a fagyasztót terhelni, egyrészt mert már van bent éppen elég, másrészt pedig kell a hely a fagyigép tartályának… […]

Nagy fagylaltkészítő lendületem harmadik darabja. Már a második adag, az első itt sem érte meg a publikálást mint ahogyan a karamell sem anno… 🙂Első olvasatra talán kicsit bizarr a marshmallow miatt, de éppen ez az, amitől valami utánozhatatlanul krémes, habos, lágy lesz a fagyi. Minél magasabb kakaótartalmú étcsokival készítjük annál finomabb lesz. (Aki nem szereti […]

A karamell fagyi

június 30 , 2010by Felholany

A fagylaltok fagylaltja. Alchri tette közzé néhány napja ennek a fantasztikus fagyinak a receptjét, ami már a második adagban készült el, és a hozzávalók tekintetében már várakozik a harmadik… Napok óta nem eszek egyebet mint fagyit, így a levendulás-csokisból már nincs sok, és már egy étcsokis krémes-habos változat is türelmetlenül várja, hogy megosszam Veletek. Ez […]

„A levegőben olíva, kakukkfű és levendula illat száll. A verőfényes napsütés lila levendula mezőket és szőlőültetvényeket fürdet melegével.” A levendula az árvacsalánfélék családjába tartozó télálló növény, jóllehet eredetileg a mediterrán flórához tartozó, a Földközi-tenger mellékéről származó, nálunk is termesztett félcserje. Virágai kékeslilák vagy mélylilák, a növény felső részén virulnak. Elég csak megfogni őket és kezünk […]

Bizonyára Aphrodité is szerette a fagylaltot. Én is szeretem évszaktól függetlenül, télen talán több is fogy mint nyáron… 🙂 Duende VKF! kiírására a balzsamos fehércsokis eper mellett egy fagyos finomsággal is készültem. A mangót, a gyömbért és a mézet is afrodiziákumként tartják számon. A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik, emellett az indiaiak […]

Nektarinos jégkrém

augusztus 22 , 2009by Felholany

Fagyi nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez volt az a mondat és ez az a kép Ízbolygónál, ami alapjaiban megrengette a fagyival való viszonyomat. Ez korábban kimerült a fagyizókban és boltban kapható jéghideg nassolnivalókban. Bármelyiket próbáltam, az én ízlésemnek mind nagyon édes volt. És nem is rajongtam érte annyira, hogy nekilássak házilag készíteni…Aztán láttam […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum