Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]
előétel
Esti gyors – Mentás-, és paprikás fehérbab krém
július 26 , 2015by Felholany
Szömörcés sült padlizsán-, és panir sajt kockák
július 07 , 2015by Felholany
Idén nyáron újra rátaláltam a Sumac (szömörce) nevű fűszerre, amit néhány hete újburgonyával sütöttem, de kitűnően illik a padlizsánhoz is, mint ahogy ezt már teszteltem néhány éve.Most nem is a szömörce volt az újdonság, hanem a házilag megalkotható friss panirsajt, amit Hémanginál tanultam meg elkészíteni és a sült variációja azonnal levett a lábamról… 🙂Egy igazán ropogós […]
Lencsével töltött sült paprika
július 01 , 2015by Felholany
Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit […]
Szömörcés parázsburgonya vagy a lusta háziasszony vacsorája…
június 03 , 2015by Felholany
Régóta tartozik a kedvenc fűszereim közé a szömörce (sumac), amit ma már egyáltalán nem nehéz beszerezni (Budapesten biztosan nem…). Szinte minden keleti boltban megtalálható éppúgy, mint a „C……..” nevű kulináris boltok mindegyikében. Remekül illik padlizsános és burgonyás ételekhez is. Padlizsánhoz így (is) használtam. Bevallom, hogy én ezeket az apró szemű parázsburgonyákat nem sikálom kefével, éppen […]
Ricottás galuska sajttal pirítva – zsályás sült paradicsommal
október 24 , 2014by Felholany
Örök kedvenc a galuska, legyen az tojásos vagy éppen egy jó kis pörkölt mellé körítve. Szoktam színezni is, spenóttal zöldre, sáfránnyal sárgára, pirospaprikával pirosra, de készítettem már sütőtökpürével is. A mai variáció maradékok hasznosításával készült: fél doboz olasz krémes ricotta, egy kisebb szelet Almkäse sajt (aromás, félkemény sajt), néhány szem megfonnyadt koktélparadicsom. A zsálya és […]
Pesto & paradicsom
április 22 , 2012by Felholany
Radicchio carpaccio
április 03 , 2012by Felholany
Tavasz! Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon… Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; […]
Fahéjas-fűszeres hússal töltött gomba
október 14 , 2010by Felholany
Nagy hatással volt rám a múltkori Sfeeha pizza ízvilága. A fahéjjal fűszerezett darált hús olyan izgalmas újdonság volt számomra, hogy további próbálkozásokra ösztönzött. Ezek egyike lett a töltött gomba. Bár a vége felé jár az idei gombaszezon, ez a fajta egész évben elérhető, elkészíthető. Amennyiben előételként kínáljuk kisebb gombafejeket válasszunk, főételhez viszont a nagyobbakat is […]
Rozmaringos-zsályás sütőtök
szeptember 24 , 2010by Felholany
Rajongok ezért a színért és ízért. Napfényes, vidám, derűs. Nem csak édességként, sült formájában finom. Én most kifejezetten egy új (legalábbis számomra új) ízvilágban próbáltam ki. Friss rozmaringgal, zsályával és fokhagymával. Önmagában előételként, húsok mellé köretként is megállja a helyét, de tésztával összeforgatva és friss parmezánnal megszórva is remek vacsora lett a maradékból. (GoodFood recept) […]
Nyárbúcsúztató Caponata alla Siciliana bazsalikomos rozscipóval
szeptember 06 , 2010by Felholany
Caponatát enni nem csak nyáron lehet, de nekem ez valahogy mégis egy tipikus nyári étel. Olyan hamar és hirtelen ért véget az idei nyár, hogy elmélkedni sem nagyon jutott idő arra, hogy mi is történt a nyár folyamán. Nem vagyok negatív, mert az őszt is szeretem, már amennyiben süt a nap… 🙂 Vasárnap ezzel a […]
Legutóbbi hozzászólások