előétel

Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy […]

Idén nyáron újra rátaláltam a Sumac (szömörce) nevű fűszerre, amit néhány hete újburgonyával sütöttem, de kitűnően illik a padlizsánhoz is,  mint ahogy ezt már teszteltem néhány éve.Most nem is a szömörce volt az újdonság, hanem a házilag megalkotható friss panirsajt, amit Hémanginál tanultam meg elkészíteni és a sült variációja azonnal levett a lábamról… 🙂Egy igazán ropogós […]

Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit […]

Régóta tartozik a kedvenc fűszereim közé a szömörce (sumac), amit ma már egyáltalán nem nehéz beszerezni (Budapesten biztosan nem…). Szinte minden keleti boltban megtalálható éppúgy, mint a „C……..” nevű kulináris boltok mindegyikében. Remekül illik padlizsános és burgonyás ételekhez is. Padlizsánhoz így (is) használtam. Bevallom, hogy én ezeket az apró szemű parázsburgonyákat nem sikálom kefével, éppen […]

Örök kedvenc a galuska, legyen az tojásos vagy éppen egy jó kis pörkölt mellé körítve. Szoktam színezni is, spenóttal zöldre, sáfránnyal sárgára, pirospaprikával pirosra, de készítettem már sütőtökpürével is. A mai variáció maradékok hasznosításával készült: fél doboz olasz krémes ricotta, egy kisebb szelet Almkäse sajt (aromás, félkemény sajt), néhány szem megfonnyadt koktélparadicsom. A zsálya és […]

Pesto & paradicsom

április 22 , 2012by Felholany

Radicchio carpaccio

április 03 , 2012by Felholany

Tavasz! Tavasz illat a levegőben… Tavasz a konyhában… Tavasz a piacon…  Az őszi hónapok mellett az éledő tavasz a másik nagy kedvencem. Színpompás kavalkád a szürke téli hónapok után. Bár én most nem panaszkodom, mert igen színes téli hónapok állnak mögöttem. Észak-Olaszországban töltött közel 365 napom eredménye: több kilónyi(!) recept – ebből tucatnyi családi recept; […]

Nagy hatással volt rám a múltkori Sfeeha pizza ízvilága. A fahéjjal fűszerezett darált hús olyan izgalmas újdonság volt számomra, hogy további próbálkozásokra ösztönzött. Ezek egyike lett a töltött gomba.  Bár a vége felé jár az idei gombaszezon, ez a fajta egész évben elérhető, elkészíthető. Amennyiben előételként kínáljuk kisebb gombafejeket válasszunk, főételhez viszont a nagyobbakat is […]

Rajongok ezért a színért és ízért. Napfényes, vidám, derűs. Nem csak édességként, sült formájában finom. Én most kifejezetten egy új (legalábbis számomra új) ízvilágban próbáltam ki. Friss rozmaringgal, zsályával és fokhagymával. Önmagában előételként, húsok mellé köretként is megállja a helyét, de tésztával összeforgatva és friss parmezánnal megszórva is remek vacsora lett a maradékból. (GoodFood recept) […]

Caponatát enni nem csak nyáron lehet, de nekem ez valahogy mégis egy tipikus nyári étel. Olyan hamar és hirtelen ért véget az idei nyár, hogy elmélkedni sem nagyon jutott idő arra, hogy mi is történt a nyár folyamán. Nem vagyok negatív, mert az őszt is szeretem, már amennyiben süt a nap… 🙂 Vasárnap ezzel a […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum