Múlt heti tihanyi gasztrotúrámon ki nem hagyhattam volna a szombati piacolást. Nagyon szeretem megfogdosni, kézbe venni, „megillatolni” a zöldségeket, gyümölcsöket. Legfőképpen „megillatolni”. Rögtön elindul a fantáziám és vadabbnál vadabb dolgokat képzelek el, mit is készíthetnék el belőlük, mivel is párosíthatnám őket. Aztán a valóságban nem mindig úgy végzik mint a fantáziámban. 🙂 A hazai termékeket […]
édesség
Tihanyi-körte torta
június 27 , 2015by Felholany
Duplacsokis torta (liszt és cukor nélkül)
október 10 , 2014by Felholany
Egy torta liszt és cukor nélkül. Milyen jól hangzik és még egészséges is. 🙂 Aztán kiderül, hogy van benne minimum 15 dkg 70%-os étcsoki + 10 dkg a tetején és a lelkiismeret furdalás máris ébredezik… Sajnos nálam nem sikerült nyernie, a csokitorta volt az erősebb… Ez a krémes, lágy belső, selymesen simogató csokiíz mindent visz. […]
Szenvedélyek viharában avagy a Diós-nektarinos fügetorta
szeptember 30 , 2014by Felholany
Szenvedélyes egy torta ez. Vasárnap késő délután legyőzhetetlen szenvedélyes vágyat éreztem valami sütemény elkészítéséhez. Őrült szenvedéllyel kívántam valami édes sütemény illatot érezni piciny lakásomban ami betölti a tér 100%-át… Nyálcsorgató szenvedéllyel ültem a sütő előtt, akár egy gasztro filmen a moziban… És őrült szenvedéllyel háromszorra megettem az egészet…. 🙂 Különösebb rákészülés nélkül az ami van […]
Rozéboros-szilvás linzertortácska dióval
augusztus 02 , 2014by Felholany
Avagy amikor a desszert – nem tudatosan, de az aktuálisan olvasott gasztroregény színével harmonizál… 🙂 Akár könyvajánló is lehetne az édességet imádók számára, hiszen a könyv egy angol lányról szól aki irodai karrierjét álmaira cseréli és nagyapjától örökölt tehetségével és bátorságával megvalósítja a saját cukrászdáját. Természetesen a szerelem és tucatnyi csodás édességrecept sem hiányozhat a […]
Szilvás-mákos rétestorta
június 02 , 2014by Felholany
Crostata vörösborral
május 07 , 2012by Felholany
Hamarosan jön a lekvárfőzés szezonja, érdemes átnézni a maradékot a friss befőzés előtt. Mivel én tavaly nyáron nem voltam itthon, nem is főztem semmilyen lekvárt, így a tavaly előtti lekvárkészletemet „ritkítottam” meg ezzel a gyors édességgel. Egy üveg eperlekvár lett az áldozat. Készülhet bármilyen piros-savanykás lekvárral, szederlekvárral, de akár sárgabaracklekvárral is. A plusz gyümölcs is […]
Csokis alma – (nem csak) a gyerekek kedvére
november 20 , 2010by Felholany
Egy olyan bejegyzés, amihez receptet kivételesen nem írnék. A fotó magáért beszél. Nincs ezen mit ragozni, a csokit mindenki szereti. Az almát már kevésbé, de ezt a finomságot még velük is „meg lehet etetni”. 🙂 A karácsonyi vásárok hangulatát – legyen az Budapesten vagy Bécsben, vagy bárhol is az országban -, idézi ez a finomság, […]
Duplán mandulás fűszeres keksz
november 08 , 2010by Felholany
A gondolataim már néhány héttel előrébb járnak, pedig a jelenben még annyi posztolásra váró receptem van… 🙂 Egyet gyorsan közzé is teszek, bár ez a legutóbbi. Aktuális ebben a nyirkos-esős időben, mert egy csésze forró tea mellé jól esik, de ha süt a nap, akkor is kitűnő, mert akár magunkkal vihetjük a délutáni sétára rágcsálni. […]
Almakrémes torta
november 03 , 2010by Felholany
Számtalanszor elemezgettem már almaevési, pontosabban alma nem evési szokásaimat. Bár mostanában megdőlni látszik a „nem szeretem” elv, azért jut is, marad is süteménynek való alma a konyhában. Legutóbb 7 különböző fajta almát vásároltam tesztelés és ízlelés céljából, és meg kellett állapítanom, hogy az édesebb ízűek egészen bejöttek. A savanykás alma pedig továbbra is sült formájában […]
Áfonyás-ribizlis fagyi
augusztus 23 , 2010by Felholany
Kicsit átrendeződött az életem az elmúlt hetekben. Így két hét szabadság után kezdem már érezni, hogy ismét töltődök vissza energiával, noha nem pihenek többet mintha dolgoznék. Persze dolgozok én most is, mazochista módon minden nap 4-6 órát intenzív tanulással töltök, minden egyéb élvezet csak ez után jön. Kevesebbet töltök a számítógép előtt is, amin segített […]
Legutóbbi hozzászólások