desszert

Összevetve a kamra közeli sütésre ítélt hozzávalóit és hogy tegnap egy kimerítő túrán voltam, helyénvaló ez a dupla csokis süti, amire ma nagyon szükségem volt, lelkiismeretfurdalás nélkül. 🙂 Hogy minél kevesebb lisztet használjak, ezért 50-50%-ban darált mogyoróval és liszttel készült, a laktózmentesség szabályait a fél doboz olvasztott trüffel csokival szegtem meg, ellenben 100%-ban tojásmentesen készült. […]

Vasárnap. Esős. Kényelmes. Kényeztető. Desszert. Rebarbarás. Tejfölös. Édes. Savanykás. Frissítő. Ropogós. Mogyorós. Nyárízű. Piros. Csábító. Gyors. Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 2 dl tejföl 2 ek. porcukor 1 tojás sárgája 1 mk. vanília kivonat friss rebarbara aprított mogyoró 6 tk. nádcukor mentalevél A sütőt előmelegítem 175 fokra. Alaposan elkeverem a tejfölt a porcukorral, a tojás […]

11 éve, hogy megszületett a blog ötlete és az első bejegyzés. 🙂 Kezdetben még egy közösségi felületet használtam, amit aztán időközben kinőttem, így 3 éve, több hónapos tervezés után megszületett az igazi Felhőlány oldal. A blog ötlete azért fogalmazódott meg, mert rendszeresen papírlapokra másoltam a barátok által kért receptjeimet, itt viszont minden egyben van, mindenki számára, […]

Kevés olyan édes, kelt tésztás desszert van, amivel le lehet venni a lábamról, de ez a zsemle nem hagyott nyugodni. 🙂 A vajas-joghurtos tésztagombócokat sok apróra vágott étcsokival és egy kis marcipánnal töltöttem meg, így csomagoltam be, a végeredmény pedig egy puha tésztájú, olvadt csokival és langyos marcipánnal teli puffancs lett Limara receptje után szabadon. […]

Minden, amire ehhez a recepthez szükség van, most tuti fellelhető otthon! Jó, az áfonyába bele lehet kötni, nálam is csak fagyasztott van, de ez kihagyható. A lényeg a könnyű-levegős palacsinta, a sok alma és a tetején egy kis roppanó karamell réteg. Ehhez az édességhez tökéletesen felhasználható a már kissé fonnyadtabb alma is, ami nálam általában […]

Avagy a legnagyobb családi kedvenc, amire mindenki számít(ott)… 🙂 Van, akinek külön dobozzal készül(t), mert még nálam is nagyobb marcipánrajongó! Ezt a kekszet kizárólag karácsonykor készítem, mert csak ilyenkor van annyi önuralmam, hogy a hófehér marcipánmasszát ne majszoljam el még a sütés előtt… Hát van ilyen. 🙂 Ez a recept is Olaszországból érkezett, ott karácsonykor […]

Egyike azon kekszeknek, amiket évek óta sütök és nem csak karácsonykor. Ilyenkor persze más formába öltöm, máshogyan formázom őket, de akár így készül, akár úgy, mindenki nagyon szereti. A receptjét még Olaszországból hoztam, ebből a gyűjteményemből jön majd még egy marcipános finomság is! 🙂 A porcukor természetesen helyettesíthető bármilyen por állagú édesítővel, a csokibevonat lehet […]

Te mivel kínálod meg a (nagykorú) locsolókat az idén? 🙂 Ha még nincs ötleted, akkor vesd be a tojáslikőrös, oreo kekszes cheesecake muffint! Persze a likőr kihagyható belőle, de szerintem nem érdemes. A kiskorúaknak valami mással készülnék… 🙂 Hozzávalók: (kb. 15 db-hoz) 1 kis doboz mascarpone sajt 4-5 evőkanálnyi porcukor 2 evőkanálnyi vanília kivonat vagy […]

A farsang a vízkereszttől húshagyókeddig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Magyarországon a fánk a XIX. században terjedt el és egyre több helyen lett szokássá, hogy farsangkor az asztalra kerüljön ez a finomság. A fánk élesztős, édes kelttészta, melyet forró, bő olajban kell kisütni és baracklekvárral tálalni. […]

Zseniális recept, mert még sütőformát vagy tepsit sem kell utána mosogatni. 🙂 Azért is jó, mert ha akarom, hozzáadott cukrot sem tartalmaz, hiszen az alma édes íze sütés közben megsokszorozódik ha édesebb fajtát választunk hozzá, mint például a Golden. De azért is jó, mert a sült almát feldobja egy kis roppanós íz a mandula személyében. […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum