csirke

Miközben kiástam magam a hó fogságából, egy gyors, egyszerű, de annál látványosabb ebéddel jutalmaztam meg magamat. Ez a hóásás azért némi magyarázatra szorul, mert ugye tetőtéri lakásban lakom… Függőleges ablakaim nincsenek, Hóanyó pedig errefelé is tisztességesen megrázta magát, így a reggeli első pánikrohamomat legyőzve, minden erőmet összeszedve próbáltam kinyitni az ablakot. Ahogy ez sikerült, nagy […]

Elég rosszul indult ez a hét (legalábbis nálam)… Ami vigasztal, hogy jövő héttől már februárt írunk, és talán megyünk kifelé ebből a nyomasztó télből is… Bár úgy hallottam, hogy ígérnek nagy havazást… 🙁 Rendben van, inkább februárban essen mint májusban…. A hideg idő miatt még mindig erősen, vagy erősebben fűszerezett ételek készülnek és a reggeliket […]

A karácsonyi gasztroajándékaim között szerepelt az aszaltszilva likőr is, melyet 2 nagy zacskó szilvából készítettem. Elég sok időt töltöttek az alkoholos üveg fogságában, így intenzív ízzel és zamattal vártak további sorsukra. Egy részét felhasználtam a bonbonok készítésénél is, de mivel túl alkoholosnak ítéltem, egy üvegnyit félretettem további hasznosításig. Ízbolygónál olvastam egy remek csirkés receptet, aszalt […]

Cékla imádatom már-már lassan kezd beteges lenni. Korábban sem volt problémám ezzel a zöldséggel, ám szinte kizárólag a hagyományos formában (ecetes lében, köménymaggal) ettem. Akár a képen látható zöldséges, csirkés rizseshúshoz is… Pedig ha tudtam volna, hogy a cékla sütve mennyivel finomabb! 🙂Én sütés után semmi fűszert nem adtam hozzá, önmagában tökéletesen érvényesül picit édeskés […]

5 szem birsalmából 5 féle receptet ígértem. Múlt hétvégén elkészítettem kettőt, az egyiket sajttal, a másikat csirkecombbal Flat Cat módra. 🙂A harmadik ismét egy csikehússal kombinált és valamival egzotikusabb ízvilágba visz el gyömbérrel és fahéjjal, ami a birs egyébként is meghatározó / különleges ízével remekül harmonizál. Nem ez volt a terv, de kezembe akadt a […]

Magával ragadott a birsalma láz. Az én konyhámban eddig nélkülözött gyümölcs jött, látott, győzött! 5 nagy szem, 5 recept. A tegnapi puffancs után a második a sorban és lesz még a héten! Flat-Cat konyhájában készült a Tejfölben sült birsalma, igazából annak indult a mai ebéd körete, de reggel megláttam a birsalmás mázban sült hús receptjét […]

Megelégeltem, hogy a boltban kapható májkrémekben, pástétomokban mindig találtam valami nem odavalót. Nevezetesen hogy a csirke-, kacsa-, vagy libamájasokban is van sertés vagy marha „alkatrész” és egyéb (számomra) nem kívánatos cucc… Persze tudom, valamivel szaporítani kell, de mégis… 🙁Nem igényel nagy munkát egy házi májas elkészítése, nem is nagy költség, plusz a Butlers-ben találtam ezt […]

Trinity VKF kiírása, melyet SZÜRET, SZŐLŐ, BOR kategóriában hirdetett meg, több gondolatot indított el bennem.A SZÜRET szóra is kattogtak a kerekek, hiszen vidéken nőttem fel és a nagyszüleimnél hosszú évekig volt részem szüretelésben.Aztán középiskolás koromban amatőr szinten néptáncoltam a Pentele néptánccsoportban, és legfontosabb fellépéseink a szüreti felvonulásokhoz és szüreti bálokhoz kapcsolódtak.Feldíszített lovas kocsival jártuk a […]

Ennek a „csicsergős” nevű egytálételnek az ötletét Zsuzsi oldalán olvastam. Kapóra jött, mert nem szerettem volna rántott patisszont készíteni, töltve meg már sütöttem a múltkor. Picit színesebbé tettem, és kedvemre alakítottam. Ez a zöldség is elég semleges ízű, akár a cukkini, így bátran el lehet vinni más irányba, és szinte bármivel párosítható. Hozzávalók: 1 nagy […]

Ünnepeltünk

június 06 , 2009by Felholany

Mostanában többször megkaptam, hogy „persze ha egy egész hadseregnek kellene főznöd, nem biztos hogy ennyire élveznéd!”Ha hadseregnek nem is, de szűkebb kis családomnak a hétvégén nagyobb adagban és többet főztem, mint szoktam… Jelentem: még így is élveztem! A menü – talán még könnyűnek is nevezhető – nyárias, színes lett. Mediterrán sült zöldségek Hozzávalók (mennyiségi megkötések […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum