Miközben kiástam magam a hó fogságából, egy gyors, egyszerű, de annál látványosabb ebéddel jutalmaztam meg magamat. Ez a hóásás azért némi magyarázatra szorul, mert ugye tetőtéri lakásban lakom… Függőleges ablakaim nincsenek, Hóanyó pedig errefelé is tisztességesen megrázta magát, így a reggeli első pánikrohamomat legyőzve, minden erőmet összeszedve próbáltam kinyitni az ablakot. Ahogy ez sikerült, nagy […]
csirke
Sült zöldségek fűszervajas csirkemellel
január 30 , 2010by Felholany
Kakukkfüves csirkemájpástétom
január 27 , 2010by Felholany
Elég rosszul indult ez a hét (legalábbis nálam)… Ami vigasztal, hogy jövő héttől már februárt írunk, és talán megyünk kifelé ebből a nyomasztó télből is… Bár úgy hallottam, hogy ígérnek nagy havazást… 🙁 Rendben van, inkább februárban essen mint májusban…. A hideg idő miatt még mindig erősen, vagy erősebben fűszerezett ételek készülnek és a reggeliket […]
Tésztaburokban sült csirkemell aszalt gyümölcsökkel – VKF! XXXI.
január 24 , 2010by Felholany
A karácsonyi gasztroajándékaim között szerepelt az aszaltszilva likőr is, melyet 2 nagy zacskó szilvából készítettem. Elég sok időt töltöttek az alkoholos üveg fogságában, így intenzív ízzel és zamattal vártak további sorsukra. Egy részét felhasználtam a bonbonok készítésénél is, de mivel túl alkoholosnak ítéltem, egy üvegnyit félretettem további hasznosításig. Ízbolygónál olvastam egy remek csirkés receptet, aszalt […]
Zöldséges rizs csirkével, sült céklába töltve
január 17 , 2010by Felholany
Cékla imádatom már-már lassan kezd beteges lenni. Korábban sem volt problémám ezzel a zöldséggel, ám szinte kizárólag a hagyományos formában (ecetes lében, köménymaggal) ettem. Akár a képen látható zöldséges, csirkés rizseshúshoz is… Pedig ha tudtam volna, hogy a cékla sütve mennyivel finomabb! 🙂Én sütés után semmi fűszert nem adtam hozzá, önmagában tökéletesen érvényesül picit édeskés […]
Gyömbéres birsalmás csirkemell
november 21 , 2009by Felholany
5 szem birsalmából 5 féle receptet ígértem. Múlt hétvégén elkészítettem kettőt, az egyiket sajttal, a másikat csirkecombbal Flat Cat módra. 🙂A harmadik ismét egy csikehússal kombinált és valamival egzotikusabb ízvilágba visz el gyömbérrel és fahéjjal, ami a birs egyébként is meghatározó / különleges ízével remekül harmonizál. Nem ez volt a terv, de kezembe akadt a […]
Birskéregben sült csirkecomb csőben sült burgonyával
november 14 , 2009by Felholany
Magával ragadott a birsalma láz. Az én konyhámban eddig nélkülözött gyümölcs jött, látott, győzött! 5 nagy szem, 5 recept. A tegnapi puffancs után a második a sorban és lesz még a héten! Flat-Cat konyhájában készült a Tejfölben sült birsalma, igazából annak indult a mai ebéd körete, de reggel megláttam a birsalmás mázban sült hús receptjét […]
Csirkemájas házi pástétom
szeptember 28 , 2009by Felholany
Megelégeltem, hogy a boltban kapható májkrémekben, pástétomokban mindig találtam valami nem odavalót. Nevezetesen hogy a csirke-, kacsa-, vagy libamájasokban is van sertés vagy marha „alkatrész” és egyéb (számomra) nem kívánatos cucc… Persze tudom, valamivel szaporítani kell, de mégis… 🙁Nem igényel nagy munkát egy házi májas elkészítése, nem is nagy költség, plusz a Butlers-ben találtam ezt […]
VKF! XXVIII. – Szőlős menü
szeptember 26 , 2009by Felholany
Trinity VKF kiírása, melyet SZÜRET, SZŐLŐ, BOR kategóriában hirdetett meg, több gondolatot indított el bennem.A SZÜRET szóra is kattogtak a kerekek, hiszen vidéken nőttem fel és a nagyszüleimnél hosszú évekig volt részem szüretelésben.Aztán középiskolás koromban amatőr szinten néptáncoltam a Pentele néptánccsoportban, és legfontosabb fellépéseink a szüreti felvonulásokhoz és szüreti bálokhoz kapcsolódtak.Feldíszített lovas kocsival jártuk a […]
Csőben sült csillagtök csirkével
szeptember 12 , 2009by Felholany
Ennek a „csicsergős” nevű egytálételnek az ötletét Zsuzsi oldalán olvastam. Kapóra jött, mert nem szerettem volna rántott patisszont készíteni, töltve meg már sütöttem a múltkor. Picit színesebbé tettem, és kedvemre alakítottam. Ez a zöldség is elég semleges ízű, akár a cukkini, így bátran el lehet vinni más irányba, és szinte bármivel párosítható. Hozzávalók: 1 nagy […]
Ünnepeltünk
június 06 , 2009by Felholany
Mostanában többször megkaptam, hogy „persze ha egy egész hadseregnek kellene főznöd, nem biztos hogy ennyire élveznéd!”Ha hadseregnek nem is, de szűkebb kis családomnak a hétvégén nagyobb adagban és többet főztem, mint szoktam… Jelentem: még így is élveztem! A menü – talán még könnyűnek is nevezhető – nyárias, színes lett. Mediterrán sült zöldségek Hozzávalók (mennyiségi megkötések […]
Legutóbbi hozzászólások