Írtam már korábban, hogy a saját készítésű pesto milyen jól elhűsöl a frigóban. Igen jól jött ebben a hirtelen kánikulában, amikor semmi kedvem sem volt a tetőtéri konyhámat tovább melegíteni valami komolyabb étel elkészítésével. Arról nem is beszélve, hogy a meleg idő beköszöntével az étvágyam is jelentős mértékben csökken, így egy jól behűtött gyümölcsleves, vagy […]
csirke
Pesto & csirke
május 03 , 2012by Felholany
Töltött padlizsán édes paradicsommal
április 15 , 2012by Felholany
Az örök kedvenc, ha padlizsánról van szó: töltve és ropogósra sütve. Olykor hús nélkül, most hússal de egyszerűen. Észak-Olaszországban a padlizsán mindennapos és elengedhetetlen tartozéka a salátás kínálatnak, hónapokon keresztül minden este frissen, de kizárólag két formában készíthettem: felszeletelve vaslapon megpirítva, olívaolajjal, fokhagymával és petrezselyemmel megszórva vagy kockára vágva, olívaolajban megpirítva és paradicsompürével összeforgatva. Hát […]
Őszi gyümölcsökkel töltött csirkecomb
október 21 , 2010by Felholany
Sok évi nekifutásra sem sikerült az almával megbarátkoznom. Persze a vizuális rajongás megvan bennem, de a vitaminkészleteimet ezáltal nem igen tudom feltölteni… Nincs az a zöldséges, ahol ellen tudnék állni egy szép nagy halomba felpakolt almának, meg is veszem, majd itthon már csak pakolgatom míg sült almaként nem végzi. Ebben a formájában viszont nagyon szeretem, […]
Kekszmorzsában sült csirkemell csíkok sárgarépás burgonyapürével
szeptember 11 , 2010by Felholany
Amilyen hosszú a cím, annyira rövid lesz a hozzá tartozó leírás. (Receptnek azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném…) Nincs mit cifrázni rajta, mert nagyon egyszerű. Ráadásul igen kevés időt töltök mostanában a konyhában, és akkor is próbálok valami gyorsat készíteni… A ritkán készített dolgok közé tartozik a rántott hús. Ennek egyik oka, hogy nem vagyok […]
Spenótban sült gnocci csirkével
augusztus 25 , 2010by Felholany
Szeretem a spenótot, mint általában a zöldeket. Mit nem adott volna érte a Nagymamám anno az óvodában (Ő volt a szakácsnéni…), ha csak egy kanállal is begyűrök belőle… Persze kivételezett helyzetemből adódóan, nekem a pöttyös tányérban mindig akadt valami egyéb más. Mint ahogy a reggelire kiszabott forralt-meleg tej helyett egy pöttyös bögrényi hideg tej is. […]
A paradicsom, a csirkecomb és a gyertyaláng…
augusztus 21 , 2010by Felholany
Avagy egy nem mindennapi konyhai titkom felfedése. Mit kezdjünk egy magára semmit sem adó, kissé „borostás” csirkecombbal? Szőrtelenítsük, amennyiben olyan kényesek vagyunk mint én. Szerencsés esetben gáztűzhelyünk van, aminek a lángja fölött könnyedén orvosolható ez a probléma, ám amennyiben villanytűzhellyel rendelkezünk… akkor sem lehetetlen a történet. Én erre a célra egy szép nagy szál tömbgyertyát […]
Kata, a soros VKF! házigazdája arra buzdított bennünket, hogy rakjunk tüzet a szabadban. Mivel mostanában nem volt lehetőségem kerti sütögetésbe csöppenni, kert, telek, erkély, stb. hiányában a menekülő útvonalra kényszerültem, jobb híján a konyhában sütögettem. Tüzet természetesen nem raktam, néhány hete már produkáltam a füstöt szomszédaim nem kis ijedtségére, így (tűz)biztonságos terepen maradtam. Előző lakásomban […]
Spenótos-fetás pite csirkemellel
május 25 , 2010by Felholany
Szívem egyik vágya volt ez a kétrészes pitesütő. 4 különböző méretű kerámia formám már van, de egy ilyen, aminek kivehető az alja, na ez még hiányzott… 🙂 Most már ez is kipipálva, jöhetett a tesztelés. Több saját receptemet dolgoztam össze, az alap a spenótos-fetás volt. Került még bele egy fél csirkemell, és a tészta összeállításánál […]
A polenta a puliszka „reinkarnációja”. A puliszka a szegényebb rétegek tápláléka volt az elmúlt századokban, ám a ma divatos szóhasználatban a polenta az elterjedtebb. Neves éttermek étlapjain gyakran szerepel és Olaszországban is polenta néven ismerik. A magyar puliszka és az olasz polenta között kevés a különbség: nálunk kukoricadarából, míg az olaszoknál kukoricalisztből készül, bár az […]
Szezámmagos csirkemáj ruccolával
március 01 , 2010by Felholany
Nem tudok ellenállni ezeknek a színeknek. Meg a ruccolának és a paradicsomnak sem… És még sok egyébnek sem, de most ezekre inkább nem térnék ki… 🙂 Holnapig tart a négynapos egyszemélyes gyógy7végém, ezért kedvemre való „nyúleledeleket” fogyasztok, mint ez a mostani is. Egy jó adag csirkemájjal tettem laktatóbbá és csak egy (néhány) szeletke mandulás ricottatorta […]
Legutóbbi hozzászólások