Chilis-sajtos csiga

október 11 , 2009 by: Felholany Egyéb

Gyorsan elkészülő vendégváró falat egy pohár bor vagy sör mellé, akár még előételnek is nevezhető. (Bár én a sört nem szeretem, és most vendégeket sem vártam…) Fél csomag friss levelestésztám volt, és gondoltam kipróbálom Marcsi barátnőmtől kapott saját készítésű chiliszószával. Férjének készítette az ütősen erős chilit, és mivel én is nagy rajongója vagyok az erős ételeknek, egy nagyon helyes kis üveggel kaptam Tőle. Az ízét tekintve kitart a tél végéig – remélem -, mert pillanatok alatt „befűtöttem” magam vele… 🙂

  • Hozzávalók:

levelestészta
chiliszósz
trappista sajt

szezámmag

  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. A levelestésztát kihajtogatom, megkenem a chilikrémmel, megszórom bőven reszelt trappista sajttal, sózom, és szorosan feltekerem.
  3. Vizes késsel kb. ujjnyi vastagságú szeleteket vágok belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben, szezámmaggal megszórva pirosra sütöm.

2 Hozzászólás

  • Ez nagyon jó! A csípős cuccokért én is odavagyok.:)

  • Annyira egyszerű, hogy picit szégyelltem feltenni… De nekem nagyon ízlett… 🙂

Hozzászólás a(z) Makka bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum