Gyorsan elkészülő vendégváró falat egy pohár bor vagy sör mellé, akár még előételnek is nevezhető. (Bár én a sört nem szeretem, és most vendégeket sem vártam…) Fél csomag friss levelestésztám volt, és gondoltam kipróbálom Marcsi barátnőmtől kapott saját készítésű chiliszószával. Férjének készítette az ütősen erős chilit, és mivel én is nagy rajongója vagyok az erős ételeknek, egy nagyon helyes kis üveggel kaptam Tőle. Az ízét tekintve kitart a tél végéig – remélem -, mert pillanatok alatt „befűtöttem” magam vele… 🙂
- Hozzávalók:
levelestészta
chiliszósz
trappista sajt
só
szezámmag
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A levelestésztát kihajtogatom, megkenem a chilikrémmel, megszórom bőven reszelt trappista sajttal, sózom, és szorosan feltekerem.
- Vizes késsel kb. ujjnyi vastagságú szeleteket vágok belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben, szezámmaggal megszórva pirosra sütöm.
Ez nagyon jó! A csípős cuccokért én is odavagyok.:)
by Makka október 10, 2009 at 04 : 06Annyira egyszerű, hogy picit szégyelltem feltenni… De nekem nagyon ízlett… 🙂
by Felhőlány október 10, 2009 at 04 : 26