A chia magot az aztékok termesztették Mexikóban. A chia mag lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint.
Széles körben hasznosítható, én eddig főleg kenyerekbe tettem, illetve sós nasik tetejét szórtam meg vele sütés előtt.
Pudingként rövid ideje eszem és nagyon kellemes meglepetés volt. Ma egy vasárnapi extra variációt készítettem, Pina Colada ízvilágra hangolva.
Előkészítést igényel, a magokat előző este be kell áztatni, így reggelre szépen megdagadnak.
Hozzávalók: (2 pohár) – Előkészítés előző este
3 evőkanál nagyon sűrű kókuszkrém
2,5 dl kókusztej
3 evőkanál chia mag
2 evőkanál kókuszreszelék
1 db érett banán (mint édesítőszer)
friss ananász felkockázva
pirított mandulaforgács
A kókuszkrémet kikeverem a kókusztejjel, hozzáadom a chia magot, kókuszreszeléket és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. (Lehet csak kókusztejjel is készíteni, de az extra krémtől intenzívebb lesz az íze.)
Másnap reggel egy tálkában összenyomok 1 érett banánt, összekeverem a chia pudinggal és a kis kockára vágott friss ananásszal.
A tetejét szárazon pirított mandulaforgáccsal díszítem.
Ha valaki édesebben szereti, adhat hozzá tetszés szerinti édesítőt, nekem ez bőven elég édes volt.
0 Hozzászólás