Vendégváró. Nassolnivaló. Sajtos. Rozmaringos. Sós. Ropogós. Abbahagyhatatlan. Gyorsan elkészül. Gyorsan elfogy. Nem kalóriaszegény. Dupla adagban ajánlott! 🙂
Hozzávalók:
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 80 g fehérliszt
- 1/2 tk. só
- 100 g hideg vaj darabolva
- 100 g reszelt Cheddar sajt
- 1 nagy tojás sárgája (vagy 5-6 fürjtojás sárgája)
- 1 szál friss rozmaring aprítva
- kristály só
A sütőt előmelegítem. 175 fokra. Egy tálba mérem a liszteket a sóval és összemorzsolom a hideg, kockára vágott vajjal. Hozzáadom a reszelt sajtot, tojás sárgáját, apróra vágott rozmaringot és gyors mozdulattal összegyúrom a tésztát.
Lisztezett felületen kinyújtom, szaggatom, a tetejét megszórom kristálysóval, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetve 12-14 perc alatt készre sütöm.
A sütőből kivéve néhány percig még a tepsiben hagyom hűlni.
0 Hozzászólás