Bruschetta borsóval és hagymával

június 09 , 2010 by: Felholany Egyéb

” A friss borsószemek kipattannak a hüvelyből. Mindig úgy gondoltam, hogy a borsófejtés kifejezetten meditatív tevékenység, de megváltozott a véleményem, amikor láttam egy nőt Cortonában a háza kapujában, ahogy borsót fejtett. Macskája a lábánál szunyókált. A nő már megtöltött egy nagyobbacska tálat.
Hadart valamit gyorsan olaszul, rámosolyogtam, és rájöttem, hogy azt mondta: „A kutyának sem kívánom…”
Vágjunk apróra négy mogyoróhagymát. Fejtsünk ki egy csészényi borsót. Kevergetve addig pároljuk vajon, amíg meg nem puhul, és a hagyma meg nem üvegesedik. Adjunk hozzá zöld mentát, sózzuk, borsozzuk. Vágjuk össze az egészet géppel vagy kézzel, majd kanalazzuk a fenti recept szerint elkészített huszonöt kenyérszeletkére.”
„…Pirítsunk meg 25 szelet kenyeret, azután hintsük meg olívaolajjal és dörzsöljük be fokhagymával.”
( Frances Mayes)

15 Hozzászólás

  • Csak így röviden… jááááááj!

    Ééééééés, vanília, 100/szál… 🙂

  • Ez durván nagyon jó lehetett! És a képek….

  • Szerintem a képen a kedvenc kenyerem van!

  • Nem rossz:))

  • Ez éppen olyan isteni lehet, mint ahogyan kinéz;)

  • Brutál a kép!

    Én fejtett borsót kaptam párom mamájától. Mintha tudná, mennyire nem szeretem fejteni-mázlista vagyok 🙂 tudom. És maradt ki belőle, erre tökéletes lesz.

  • Ilyen zöld tán nincs is, szédületes jó fotó!!!

    És milyen isteni lehetett…

  • Fenséges és csodaszép

  • Szepyke,
    :O)

    Sajtkukac,
    köszönöm! Alig tudtam kivárni, hogy picit lehűljön… :))

    Zsuzsi,
    olívás… 🙂 ez most bolti, én is nagyon szeretem. :))

    Kata,
    köszi, határozottan nem! 🙂

    Alchri,
    köszönöm, talán egy picit még finomabb… 🙂 Nekem nagyon bejött!

    Ami,
    köszi! Feltétlenül próbáld ki! 🙂 …Te kis mázlista… :))

    Chef Viki,
    de bizony van ilyen szín! ;o) (A vágáson kívül nincs egyéb utómunka a fotón…) Köszönöm szépen! :))

    Bianka,
    köszönöm! Nem tudom fokozni az előbbiekben leírtakat… :))

  • Csudazold! en utaltam a borsofejtest..persze felet megettuk.. gyerkockoromban nagyimnal zsakszamra kellett borsot fejteni nyari szunetben..:)mindig rengeteg borsonk volt, vagy csak ugy tunt…

  • Delish,
    🙂
    A borsófejtés nálunk is külön programpont volt… :)Általában 2x vetettünk, hogy folyamatosan legyen… mit fejtegetni…:) Akkoriban én sem szerettem túlzottan, most már szeretném…

  • Szia Felhőlány! 🙂

    Uhhh, már a kenyértől beájultam. Annak is van receptje? Csodaszép!
    Imádom a borsót.

    Jah, és a szentendrei fotóid nagyon tetszenek! 🙂

  • Szia Raindrop!

    Köszönöm szépen!:)
    A kenyér most kivételesen bolti, olívás, de DNK-ból szoktam hasonlót sütni.

    Szentendre képekben hamarosan folytatódik…:)

  • Csodás fotók és csodás ízek: nem kételkedem. Majd meg is bizonyosodom.:)

  • Sedith,
    köszönöm szépen! Most ezek a kedvenc képeim… 🙂
    A héten biztosan elkészítem még1x, nagyon ízlett, de talán picit több mentalevéllel…

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum