” A friss borsószemek kipattannak a hüvelyből. Mindig úgy gondoltam, hogy a borsófejtés kifejezetten meditatív tevékenység, de megváltozott a véleményem, amikor láttam egy nőt Cortonában a háza kapujában, ahogy borsót fejtett. Macskája a lábánál szunyókált. A nő már megtöltött egy nagyobbacska tálat.
Hadart valamit gyorsan olaszul, rámosolyogtam, és rájöttem, hogy azt mondta: „A kutyának sem kívánom…”
Vágjunk apróra négy mogyoróhagymát. Fejtsünk ki egy csészényi borsót. Kevergetve addig pároljuk vajon, amíg meg nem puhul, és a hagyma meg nem üvegesedik. Adjunk hozzá zöld mentát, sózzuk, borsozzuk. Vágjuk össze az egészet géppel vagy kézzel, majd kanalazzuk a fenti recept szerint elkészített huszonöt kenyérszeletkére.”
„…Pirítsunk meg 25 szelet kenyeret, azután hintsük meg olívaolajjal és dörzsöljük be fokhagymával.”
( Frances Mayes)
Csak így röviden… jááááááj!
Ééééééés, vanília, 100/szál… 🙂
by szepyke június 6, 2010 at 06 : 48Ez durván nagyon jó lehetett! És a képek….
by Sajtkukac június 6, 2010 at 07 : 34Szerintem a képen a kedvenc kenyerem van!
by Zsuzsi június 6, 2010 at 07 : 36Nem rossz:))
by Kata június 6, 2010 at 08 : 06Ez éppen olyan isteni lehet, mint ahogyan kinéz;)
by alchri június 6, 2010 at 09 : 06Brutál a kép!
Én fejtett borsót kaptam párom mamájától. Mintha tudná, mennyire nem szeretem fejteni-mázlista vagyok 🙂 tudom. És maradt ki belőle, erre tökéletes lesz.
by Ami június 6, 2010 at 06 : 38Ilyen zöld tán nincs is, szédületes jó fotó!!!
És milyen isteni lehetett…
by Chef Viki június 6, 2010 at 07 : 11Fenséges és csodaszép
by Bianka június 6, 2010 at 07 : 17Szepyke,
:O)
Sajtkukac,
köszönöm! Alig tudtam kivárni, hogy picit lehűljön… :))
Zsuzsi,
olívás… 🙂 ez most bolti, én is nagyon szeretem. :))
Kata,
köszi, határozottan nem! 🙂
Alchri,
köszönöm, talán egy picit még finomabb… 🙂 Nekem nagyon bejött!
Ami,
köszi! Feltétlenül próbáld ki! 🙂 …Te kis mázlista… :))
Chef Viki,
de bizony van ilyen szín! ;o) (A vágáson kívül nincs egyéb utómunka a fotón…) Köszönöm szépen! :))
Bianka,
by Felhőlány június 6, 2010 at 11 : 12köszönöm! Nem tudom fokozni az előbbiekben leírtakat… :))
Csudazold! en utaltam a borsofejtest..persze felet megettuk.. gyerkockoromban nagyimnal zsakszamra kellett borsot fejteni nyari szunetben..:)mindig rengeteg borsonk volt, vagy csak ugy tunt…
by Delish június 6, 2010 at 07 : 59Delish,
by Felhőlány június 6, 2010 at 01 : 19🙂
A borsófejtés nálunk is külön programpont volt… :)Általában 2x vetettünk, hogy folyamatosan legyen… mit fejtegetni…:) Akkoriban én sem szerettem túlzottan, most már szeretném…
Szia Felhőlány! 🙂
Uhhh, már a kenyértől beájultam. Annak is van receptje? Csodaszép!
Imádom a borsót.
Jah, és a szentendrei fotóid nagyon tetszenek! 🙂
by Raindrop június 6, 2010 at 09 : 04Szia Raindrop!
Köszönöm szépen!:)
A kenyér most kivételesen bolti, olívás, de DNK-ból szoktam hasonlót sütni.
Szentendre képekben hamarosan folytatódik…:)
by Felhőlány június 6, 2010 at 04 : 59Csodás fotók és csodás ízek: nem kételkedem. Majd meg is bizonyosodom.:)
by sedith június 6, 2010 at 08 : 26Sedith,
by Felhőlány június 6, 2010 at 06 : 21köszönöm szépen! Most ezek a kedvenc képeim… 🙂
A héten biztosan elkészítem még1x, nagyon ízlett, de talán picit több mentalevéllel…