Szombaton Márton napi libavacsorára voltam hivatalos. Igazából még sosem ettem libát… vagy csak nem emlékszem rá, ezért nagyon izgatottan vártam. Készültem (volna) magam is a napján valami libás finomságot sütni, de előző hétvégén nem álltam a helyzet magaslatán egészségileg, így kimaradt a piacolás és kimaradt a liba is. Márton napján általában szokás libát enni, de nem szokás mosni és teregetni… Ez utóbbit akkor hallottam a tévében, amikor az utolsó adag ruhát teregettem a szárítóra. Hmm… még jó, hogy nem vagyok babonás… :o)
És ha már vendégség, nem megyek üres kézzel, ráadásul csokiimádók várnak… így készült Vesta mesés csokis brownie receptje alapján a desszert. Számba vettem, hogy több gyerek lesz mint felnőtt ezért nem mertem megkockáztatni a chilit… De hamarosan sor kerül arra is!
- Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg étcsoki (70% kakaótartalmút használtam)
17,5 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
10 dkg mandulalapocska
1 gránátalma a díszítéshez
- A sütőt 180 fokra előmelegítem.
- Kivajazom a sütőformát.
- 10 dkg vajat az apróra tördelt étcsokival gőz felett megolvasztok.
- A cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a tojásokat habosra keverem.
- Hozzáadom a kakaóporral elkevert sütőporos lisztet.
- Hozzákeverem a vajas-étcsoki keveréket és a mandulát is.
- A tésztát a formába öntöm és előmelegített sütőben 30 percig sütöm. (Legközelebb 2 perccel rövidebb ideig…)
Biztos ami biztos alapon gyártottam egy adag sütőtökös-csokis-diós muffint is. :o) A részletes recept itt található, nem írom be ismét.
Mesések a fotók!! Isteni lehetett, nagyon szép a pirosas díszítéssel :))
by Yasmine november 11, 2009 at 07 : 08Yasmine,
by Felhőlány november 11, 2009 at 08 : 25mi tagadás, a gránátalma színéhez készült a brownie… :o) Persze ez csak részben igaz… de megdobta az egészet. Köszönöm! :))
Hmmm-én is teregettem:( Most mi lesz???
by trinity november 11, 2009 at 10 : 07A brownied-hoz csodásan passzol a gránátalma- nagyszerűen mutat!! Nagyon jó ötlet!!!
Mandkettő nagyon jól néz ki és biztosan finomak is voltak! De mondd, a gránátalma magja nem volt zavaró a brownie evésekor? Mármint nem skerült ráharapni? Vagy ez fölösleges aggály? Mert amúgy tényleg istenien passzolnak!:)
by sedith november 11, 2009 at 05 : 56A brownie az egyik kedvenc édességem!! 🙂
by Niki november 11, 2009 at 08 : 47Jól néz ki, a muffinokról nem is beszélve… :O
Trinity,
by Felhőlány november 11, 2009 at 11 : 29Márton nap "dologtiltó" nap volt a hiedelem szerint… Majd jövőre kipróbálom… 🙂
Ízében is nagyon kiegészítette a brownie-t a gránátalma a frissességével. 🙂
Sedith,
by Felhőlány november 11, 2009 at 11 : 30bár látszanak az apró magok, de könnyen "átharapható"… Nem olyan, mint a szőlőmag. Bátran! 🙂
Niki,
by Felhőlány november 11, 2009 at 11 : 31nálam is Top 5-ben van! A muffin pedig egy nagy csoda a sütőtökkel… 🙂