Boldog Névnapot Marcsi! – Mascarponés szedertorta

szeptember 11 , 2009 by: Felholany Egyéb

A LEG-LEG-LEG Barátnőmnek!
Hogy mikben LEG? Néhány a teljesség igénye nélkül:
A legjobb barátnő.
A legmegértőbb ember.
A legjobb szervező.
A legtürelmesebb gyerekfotós. http://www.lurkofoto.hu/
A legkreatívabb lekvárbefőző. Több mint 1.500 üveg, és több mint 15 féle az idén: http://www.manyimama.hu/

Ezzel a tortával kívánok Neked Nagyon Boldog Névnapot! 🙂

Utóirat:

A torta meglepetés is volt, és várakozáson felül nagyon finom is. Morzsa se maradt utána. Illetve néhány szem morzsa igen, mivel kekszes alapú süti. Az eredeti Dolce Vitánál, én picit módosítottam rajta, mivel korábban készítettem már fehércsokis mascarpone krémet, és nagyon édes volt. Na meg az ünnepelt is inkább étcsokikedvelő. (Hát igen, a Barátnőm…) A 20 dkg (2 tábla) csokit megosztottam 1-1 tábla fehér-, és étcsokira.
Miután hazaértem a zöldségestől, kicsit bántam, hogy nem málnát vettem, de a szeder picit savanykás íze tökéletes volt a csokikhoz.

Hozzávalók: (18 cm-es tortaforma)

20 dkg keksz (Győri Zabfalatok)
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
10 dkg (1 tábla) étcsoki
10 dkg (1 tábla) étcsoki
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1,5 tálca szeder

  • A kekszet morzsásra töröm. (Mozsár hiányában még mindíg zacskóban, konyharuha között klopfolóval…)
  • A vajat megolvasztom. A kekszmorzsához szitálok 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és összekeverem a vajjal. Tortaformába nyomkodom, ráhalmozom a szederszemeket és hűtőbe teszem.
  • Vízgőz felett megolvasztom a fehércsokit és robotgéppel simára keverem a mascarpone felével. Egyenetlenül, kisebb halmokban elosztom a tortán. Ugyanígy felolvasztom az étcsokit, homogénre keverem a mascarpone másik felével, és egyenletesen elosztom a torta tetején.
  • 2-3 órára hűtőbe teszem, tálalás előtt fehércsokit reszelek rá, és szederszemekkel díszítem.

4 Hozzászólás

  • Gyönyörű tortát sütöttél-biztosan nagy volt az öröm!! Gratulálok!!

  • A torta nem csak szép volt de isteni finom is!!!! Biztos forrásból tudom és mégegyszer nagyon szépen köszönöm!!!

  • Trinity!
    lsd. Marcsi kommentjét…
    Köszönöm szépen! 🙂

    Marcsi!
    Nagyon szívesen! :)))

  • Szia!
    Lehet, hogy buta kérdés, de nem fog szétfolyni ha nincs a krémben vm fixáló? szeretném megcsinálni, nagyon tetszik!:)

Hozzászólás a(z) sipi bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum