Utóirat:
A torta meglepetés is volt, és várakozáson felül nagyon finom is. Morzsa se maradt utána. Illetve néhány szem morzsa igen, mivel kekszes alapú süti. Az eredeti Dolce Vitánál, én picit módosítottam rajta, mivel korábban készítettem már fehércsokis mascarpone krémet, és nagyon édes volt. Na meg az ünnepelt is inkább étcsokikedvelő. (Hát igen, a Barátnőm…) A 20 dkg (2 tábla) csokit megosztottam 1-1 tábla fehér-, és étcsokira.
Miután hazaértem a zöldségestől, kicsit bántam, hogy nem málnát vettem, de a szeder picit savanykás íze tökéletes volt a csokikhoz.
Hozzávalók: (18 cm-es tortaforma)
20 dkg keksz (Győri Zabfalatok)
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
10 dkg (1 tábla) étcsoki
10 dkg (1 tábla) étcsoki
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1,5 tálca szeder
- A kekszet morzsásra töröm. (Mozsár hiányában még mindíg zacskóban, konyharuha között klopfolóval…)
- A vajat megolvasztom. A kekszmorzsához szitálok 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és összekeverem a vajjal. Tortaformába nyomkodom, ráhalmozom a szederszemeket és hűtőbe teszem.
- Vízgőz felett megolvasztom a fehércsokit és robotgéppel simára keverem a mascarpone felével. Egyenetlenül, kisebb halmokban elosztom a tortán. Ugyanígy felolvasztom az étcsokit, homogénre keverem a mascarpone másik felével, és egyenletesen elosztom a torta tetején.
- 2-3 órára hűtőbe teszem, tálalás előtt fehércsokit reszelek rá, és szederszemekkel díszítem.
Gyönyörű tortát sütöttél-biztosan nagy volt az öröm!! Gratulálok!!
by trinity szeptember 9, 2009 at 08 : 26A torta nem csak szép volt de isteni finom is!!!! Biztos forrásból tudom és mégegyszer nagyon szépen köszönöm!!!
by Marcsi szeptember 9, 2009 at 06 : 44Trinity!
lsd. Marcsi kommentjét…
Köszönöm szépen! 🙂
Marcsi!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 08 : 25Nagyon szívesen! :)))
Szia!
by sipi január 1, 2013 at 06 : 54Lehet, hogy buta kérdés, de nem fog szétfolyni ha nincs a krémben vm fixáló? szeretném megcsinálni, nagyon tetszik!:)