Bodzaszörp szamócavelővel

május 29 , 2010 by: Felholany Egyéb

A hét elején készítettem az idei szörpök egy részét: bodzát és akácot. Tegnap egy fantasztikus fotó és bejegyzés nagyon megtetszett, ez Ízbolygó epres bodzaszörp receptje.
Elképzelhetetlen volt, hogy kihagyjam… Nagyon finom!
Apró szemű zamatos szamócát vettem, 1 liternyi bodzaszörphöz 30 dkg gyümölcsöt számolva.
A szamócát összeturmixoltam, átpasszíroztam és jól összekevertem a szörppel. Mivel tartósítószer eddig sem került bele, hűtőben tárolom.
Jól behűtött szénsavas ásványvízzel higítva, friss mentalevéllel, citromkarikával, eperszemmel tálalva tökéletes hűsítő ital ebben a forróságban. (Lassan 28 fok felé kúszik a hőmérő higanyszála a lakásban, de klímázni még nem szeretnék, így inkább ezzel hűsítem magam…)

Minden bodzaszörpöt most készítőnek ajánlom, hogy ezt próbálja ki! :))


12 Hozzászólás

  • Na hagyjál :-DDD

    4 nap múlva nekem is lesz szörpöm – sokat sejtetően néző smiley :-)))

  • Nagyon guszta, ezt a poharat úgy elvenném innen…:)

  • Képzeld jövő héten lesz fenn nálam, a bodzás piskótás epres sütim!:-)) Szerintem szuper együtt, úgyhogy ezt itt Nálad megkóstolnám!:-))

  • Hú, de jól néz ki!
    Igaz idén nem csináltam szörpöt, még van tavalyról, de szerintem azzal is tökély lesz. :))

  • Chef Viki,
    :)))) Várom a Tiédet! :)))

  • Kata,
    köszönöm! 🙂 Csak nyugodtan! Egészségedre! :))

  • Andi/cuki,
    húúú az a süti biztosan nagyon csodás lesz!! Ezeknek az ízeknek a kombinációjából csakis valami nagyon jó dolog lehet! :)) Én nem tudok vele betelni….:)

  • Egycsipet,
    szerintem nyugodtan próbáld ki a tavalyi szörppel! Nagyon feldobja az ízét, a színéről meg nem is beszélve! 🙂 – egyébként én is a már kész, lezárt üveget bontottam vissza… Kár lett volna kihagyni…:))

  • Biztos nagyon jó, de nekem sosem volt még "bodzám". Honnan lehet beszerezni?

  • Dia,
    egy bejegyzéssel lejjebb megtalálod a bodzaszörp elkészítésének módját és fotókat is! Érdemes kipróbálni, természetesebb és finomabb mint a bolti. Fontos, hogy olyan helyen szedj bodzavirágot, ami közlekedési úttól messze van, hogy minél tisztább legyen… Még nem késő, javában virágzik! :))

  • Holnap veszek epret, ezt tényleg ki kell próbálnom!:)

  • Sofia,
    ne hagyd ki! :)) Remélem Neked is ízleni fog! 🙂

Hozzászólás a(z) Andi/cuki bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum