A hét elején készítettem az idei szörpök egy részét: bodzát és akácot. Tegnap egy fantasztikus fotó és bejegyzés nagyon megtetszett, ez Ízbolygó epres bodzaszörp receptje.
Elképzelhetetlen volt, hogy kihagyjam… Nagyon finom!
Apró szemű zamatos szamócát vettem, 1 liternyi bodzaszörphöz 30 dkg gyümölcsöt számolva.
A szamócát összeturmixoltam, átpasszíroztam és jól összekevertem a szörppel. Mivel tartósítószer eddig sem került bele, hűtőben tárolom.
Jól behűtött szénsavas ásványvízzel higítva, friss mentalevéllel, citromkarikával, eperszemmel tálalva tökéletes hűsítő ital ebben a forróságban. (Lassan 28 fok felé kúszik a hőmérő higanyszála a lakásban, de klímázni még nem szeretnék, így inkább ezzel hűsítem magam…)
Minden bodzaszörpöt most készítőnek ajánlom, hogy ezt próbálja ki! :))
Na hagyjál :-DDD
4 nap múlva nekem is lesz szörpöm – sokat sejtetően néző smiley :-)))
by Chef Viki május 5, 2010 at 12 : 39Nagyon guszta, ezt a poharat úgy elvenném innen…:)
by Kata május 5, 2010 at 01 : 53Képzeld jövő héten lesz fenn nálam, a bodzás piskótás epres sütim!:-)) Szerintem szuper együtt, úgyhogy ezt itt Nálad megkóstolnám!:-))
by Andi/cuki május 5, 2010 at 07 : 16Hú, de jól néz ki!
by egycsipet május 5, 2010 at 07 : 37Igaz idén nem csináltam szörpöt, még van tavalyról, de szerintem azzal is tökély lesz. :))
Chef Viki,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 50:)))) Várom a Tiédet! :)))
Kata,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 51köszönöm! 🙂 Csak nyugodtan! Egészségedre! :))
Andi/cuki,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 53húúú az a süti biztosan nagyon csodás lesz!! Ezeknek az ízeknek a kombinációjából csakis valami nagyon jó dolog lehet! :)) Én nem tudok vele betelni….:)
Egycsipet,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 55szerintem nyugodtan próbáld ki a tavalyi szörppel! Nagyon feldobja az ízét, a színéről meg nem is beszélve! 🙂 – egyébként én is a már kész, lezárt üveget bontottam vissza… Kár lett volna kihagyni…:))
Biztos nagyon jó, de nekem sosem volt még "bodzám". Honnan lehet beszerezni?
by Dia május 5, 2010 at 10 : 44Dia,
by Felhőlány május 5, 2010 at 12 : 39egy bejegyzéssel lejjebb megtalálod a bodzaszörp elkészítésének módját és fotókat is! Érdemes kipróbálni, természetesebb és finomabb mint a bolti. Fontos, hogy olyan helyen szedj bodzavirágot, ami közlekedési úttól messze van, hogy minél tisztább legyen… Még nem késő, javában virágzik! :))
Holnap veszek epret, ezt tényleg ki kell próbálnom!:)
by Sofia május 5, 2010 at 06 : 10Sofia,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 08ne hagyd ki! :)) Remélem Neked is ízleni fog! 🙂