Bodzalekvár – Lekvárbefőző poszt 3.

augusztus 02 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Bodzalekvárral még nem próbálkoztam, de a virágából többször főztem már szörpöt. Igazából még soha nem ettem bodzalekvárt sem, de gondoltam megér egy próbálkozást.
Elvétve már találtam a szmogmentes “lelőhelyemen” érettet, ezért próbafőzést tartottam. Kicsit macerás dolog, mert passzírozni kell, és mindent megfog, de a végeredmény nagyon finom lett. Mesés borvörös színű, pikáns lekvár, ezért majd “rendes adagban” is el fogom készíteni.
A fantáziám is rögtön beindult, hogy télen milyen sütikhez tudom majd használni… 🙂
Az arányok és hozzávalók most így alakultak:
40 dkg tisztított bogyó
12 dkg 3:1 befőzőcukor
  1. A bogyókat villával leválasztom a száráról, jól megmosom és a befőzőcukorral felteszem főni.
  2. Pár percig forralom, majd átpaszírozom.
  3. Lassan ismét felforralom, és 1-2 percig hagyom még.
  4. Üvegbe töltöm, melyet 10 percre fejreállítok, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.

2 Hozzászólás

  • Hát ez nagyon tetszik. Linzerekbe is tuti nagyon jó lesz!

  • Köszönöm! Igen, nagyon karakteres lekvár! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top