Februárban mindenféle zöldfűszereket vetettem a mini üvegházamba, ami annyira jól sikerült, hogy mára már minden nap „szüretelni” kell valamelyiket, különben kiszorítanak a lakásból. 🙂 A petrezselyem és a koriander jól bírja a fagyasztást, a metélőhagyma elfogy napi szinten a fürjtojásos reggelimhez, a rozmaring nem nő túl gyorsan és nem csak sültekhez jó, de sajtos kekszben is megállja a helyét (hozok majd erre is receptet), a bazsalikomból pesto lesz, a borsikafüvet szárítva bors helyett használom már évek óta, most pedig a friss levelekkel és olívaolajjal csirkemellet pácoltam.
Hozzávalók:
- csirkemell
- olívaolaj
- borsikafű levél
- só
- csipetnyi pirospaprika
- bébispentót
- fokhagyma
- feta sajt
Olívaolajat (gazdagon) összekeverek 1 gerezd tört fokhagymával, friss borsikafű levéllel, alaposan bedörzsölöm vele a csirkemellet és 1 éjszakára hűtőbe teszem. A bébispenótot olívaolajon 1 kis gerezd apróra vágott fokhagymával megfonnyasztom, a csirkemellet sózom, megszórom egy pici szárított borsikafűvel, egy csipetnyi pirospaprikával és forró serpenyőben minden oldalán pirosra sütöm. Tálaláskor feta sajtot morzsolok rá.
0 Hozzászólás