Még mindig a „Pancs – Gasztroplacc„-ról beszerzett bébi cukkinikkel „operálok”. Igazából most találtam meg a fotókat a galériában, pedig ez nagy kedvenc volt akkor frissen, melegen, ropogósan. Érdemes vasárnaponként kilátogatni erre a piacra – még csak korán sem kell kelnünk, hiszen nem hajnalban nyit – és mindenféle kézműves finomságokat szerezhetünk be, de erről már meséltem. Aki nem hiszi, járjon utána! 🙂 Arról is írtam már, hogy mostanában mindent „csigásítok”, nos hát ennek is valami olyasmi lett a sorsa. Hosszúkás bébi cukkinik, sokan virágukkal együtt, falatnyi finomságok.
A gömböcöket sajttal és kakukkfűvel töltve sütöttem meg, a hosszúkásak maguk lettek a töltelék leveles tésztába csavarva.
- a sütőt előmelegítem 180 fokra
- a levelestésztát háromszögekre vágom
- a hosszabb végére fektetem a cukkinit és feltekerem
- megkenem felvert tojással
- megszórom egy szelet (vagy reszelt) karakteres sajttal, nálam most kakukkfüves érett sajt a Pancs-ról
- megszórom sópehellyel
- kb. 20-25 perc alatt pirosra sütöm
0 Hozzászólás