Hála barátnőm hajnali piacozásának, szinte folyamatos a sárga színű cukkini ellátmányom. Ha erőt veszek magamon, hogy szombaton (is) korán keljek, akkor sem találok… Nem erőltetem.
A kapott anyag bébi méret volt, ezért nyers saláta készült belőle. A cukkini semleges ízét a Serrano sonka és a citromos salátaöntet ellensúlyozza.
- Hozzávalók:
bébi cukkini (sárga, zöld)
sonka
parmezán
friss bazsalikomlevél
Az öntethez:
olívaolaj
fél citrom reszelt héja és leve
só, bors
A cukkini két végét levágom, zöldséghámozóval vékonyra szeletelem. A sonkaszeletekkel és a csíkokra vágott bazsalikomlevéllel tányérra rendezem, frissen őrölt borssal (bőven) megszórom.
A fél citrom reszelt héjához facsarom a citrom levét, olívaolajat adok hozzá, sózom, és meglocsolom vele a salátát. Parmezánforgáccsal díszítem.
Önmagában is kitűnő, de grillezett húsok körete is lehet.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
by Gabcsi augusztus 8, 2009 at 09 : 27Nagyon ínycsiklandozó…Vacsira én is egy finom salit készítettem, de sajna abban nem volt cukkini, pedig ott van a hűtőben. Holnap készülök belőle valami finom tésztát összedobni…
by Gabcsi augusztus 8, 2009 at 09 : 28Ui.: nagy Cukkini rajongó vagyok, de sajnos eddig eszembe nem jutott volna, hogy a salátában is elfér 🙂
További szép napot, és képeket!
Köszönöm szépen! 🙂 A cukkini "semleges" íze miatt szinte bármilyen egyéb ízes hozzávalóval "terelgethető" az ízvilága…
by Felhőlány augusztus 8, 2009 at 04 : 44