Ritkán eszek reggelire efféléket, aminek alapvetően két oka van:
- ha munkanap van, akkor örülök ha a kávém előtt legalább egy fél keksz felét magamba tudom tömni, a reggeli meg bőven a munkahelyemen ér.
- nem vagyok édesszájú és ha már hétvégi „luxus” reggeliről van szó, előbb teszem le a voksomat egy jó kis omlett mellett.
Időnként hiba csúszik a gépezetbe, látok egy jó fotót ami meghozza a kedvemet, vagy pedig éppen belefulladok a konyhámban fellelhető banánmennyiségbe. Vagy a kettő együtt. Aztán arra gondolok, hogy mennyi olívabogyós kiflit, zsemlét, vagy éppen pogácsát engedtem meg magamnak hétközben és lelkiismeretfurdalásom lesz. Ilyenkor szoktam recepteket átalakítani, hogy ellensúlyozzam a kilengéseimet. Így született ez a banános-zabpelyhes palacsinta is, hogy legalább lisztet ne használjak. (Egyébként függő vagyok. Imádok minden péksüteményt, magasan elöl a kenyereket.)
Hozzávalók: (9 darabhoz/2 személyre)
- 1 banán
- 2 tojás
- 125 ml tej
- 10 dkg zabpehely
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 rúd vanília magja, vagy 1 tk. vanília kivonat
- csipetnyi só
- pici olaj a sütéshez
- a tálaláshoz: krémes natúr joghurt, gyümölcs-, és méz ízlés szerint
A banánt villával összetöröm, hozzáadom a tojások sárgáját, tejet, vaníliát, apró szemű zabpelyhet, sütőport és csipetnyi sót. Jól összekeverem és kicsit hagyom állni. Felverem a tojások fehérjét, majd kanalanként, hogy ne törjem, óvatosan hozzáforgatom a banános keverékhez. A forró serpenyőt ecsettel megolajozom, két evőkanálnyi halmokat teszek bele a masszából és mindkét oldalán pirosra sütöm. Natúr joghurttal, nektarinnal, mézzel megcsurgatva tálalom. (A méz elhagyható, a banántól, ha az érett volt, elég édes lesz.)
0 Hozzászólás