Babsaláta spenóttal és vörösborban érlelt diós sajttal

május 22 , 2010 by: Felholany Egyéb

Két nap szabadság, melynek nagy része telefonos munkával, takarítással és parányi piacolással telt. Nagy főzésekre nem maradt idő -sebaj, hosszú hétvége jön-, lesz még rá lehetőség… :)Családtagjaimmal ellentétben nálam a főzés nem fáradtság, számomra ez inkább kikapcsolódás, figyelemelterelés. Ma sem készült semmi extra, inkább kirándultunk kihasználva az 1 hetes monszun néhány esőmentes óráját.

Ez a hideg saláta még pénteken készült a piacon beszerzett bébispenóttal és a raktárkészleten lévő nagyszemű fehér babbal, Flat Cat receptje szerint. Igaz némi változtatással, oregánó helyett kakukkfűvel (ami kiirthatatlanul nő a konyhaablakban), feta híján vörösborban érlelt diós sajttal, és mivel az ecetért nem rajongok különösebben, frissen facsart citromlével. Az alaprecept tökéletes, és a hétvégére tervezett menü illetve egyebek terén Flat Cat nyomán… 🙂

  • Hozzávalók:

400 g óriás fehérbab (konzerv)

10 dkg friss spenót

6 db olajban eltett aszalt paradicsom

1 kis gerezd fokhagyma

kis csokor petrezselyem

2 szál friss kakukkfű

5 dkg sajt (vörösborban érlelt diós)

3-4 ek. extra szűz olívaolaj

fél citrom (lime) leve

só, bors

  1. Az alaposan megmosott spenótot (bébi, így tisztítani nem szükséges) szűrőben leforrázom, jól kinyomkodom és felszeletelem.
  2. Egy nagy tálban összekeverem a lecsöpögtetett babbal, felaprított paradicsommal, olívaolajjal, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel és hozzáreszelem a fokhagymát.
  3. Meglocsolom egy fél lime levével, borsozom és ízlés szerint sózom.
  4. Behűtve friss bagettel tálalom.

6 Hozzászólás

  • Szeretem minden összetevőjét, nagyon jól lehet ez a sali!!

  • Hű de izgalmasan hangzik. Mennyei lehet

  • Ízlésszindróma,
    ismét csak azt tudom mondani, hogy gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy… 🙂

  • Bianka,
    köszönöm szépen! :))

  • Nagyon örülök hogy ízlett! :)))
    Remekül hangzik hozzá a diós sajt!
    (egyébként az enyémbe hasonló okokból került az oregánó, mint a Tiedbe a kakukkfű! 🙂 )

  • FlatCat,
    🙂 Imádom az ilyen recepteket, és a fő irány mellett kitűnőek maradékok hasznosítására… Persze azért majd fetával is ki fogom próbálni, már van itthon… 🙂
    Elöljáróban: ISTENI az akácszörp! :)) Hamarosan felteszem – a fotókat.

Hozzászólás a(z) flatcat bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum