Két nap szabadság, melynek nagy része telefonos munkával, takarítással és parányi piacolással telt. Nagy főzésekre nem maradt idő -sebaj, hosszú hétvége jön-, lesz még rá lehetőség… :)Családtagjaimmal ellentétben nálam a főzés nem fáradtság, számomra ez inkább kikapcsolódás, figyelemelterelés. Ma sem készült semmi extra, inkább kirándultunk kihasználva az 1 hetes monszun néhány esőmentes óráját.
Ez a hideg saláta még pénteken készült a piacon beszerzett bébispenóttal és a raktárkészleten lévő nagyszemű fehér babbal, Flat Cat receptje szerint. Igaz némi változtatással, oregánó helyett kakukkfűvel (ami kiirthatatlanul nő a konyhaablakban), feta híján vörösborban érlelt diós sajttal, és mivel az ecetért nem rajongok különösebben, frissen facsart citromlével. Az alaprecept tökéletes, és a hétvégére tervezett menü illetve egyebek terén Flat Cat nyomán… 🙂
- Hozzávalók:
400 g óriás fehérbab (konzerv)
10 dkg friss spenót
6 db olajban eltett aszalt paradicsom
1 kis gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
2 szál friss kakukkfű
5 dkg sajt (vörösborban érlelt diós)
3-4 ek. extra szűz olívaolaj
fél citrom (lime) leve
só, bors
- Az alaposan megmosott spenótot (bébi, így tisztítani nem szükséges) szűrőben leforrázom, jól kinyomkodom és felszeletelem.
- Egy nagy tálban összekeverem a lecsöpögtetett babbal, felaprított paradicsommal, olívaolajjal, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel és hozzáreszelem a fokhagymát.
- Meglocsolom egy fél lime levével, borsozom és ízlés szerint sózom.
- Behűtve friss bagettel tálalom.
Szeretem minden összetevőjét, nagyon jól lehet ez a sali!!
by Ízlésszindróma május 5, 2010 at 10 : 59Hű de izgalmasan hangzik. Mennyei lehet
by Bianka május 5, 2010 at 08 : 34Ízlésszindróma,
by Felhőlány május 5, 2010 at 03 : 34ismét csak azt tudom mondani, hogy gyorsan elkészül, és gyorsan el is fogy… 🙂
Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 03 : 34köszönöm szépen! :))
Nagyon örülök hogy ízlett! :)))
by flatcat május 5, 2010 at 02 : 22Remekül hangzik hozzá a diós sajt!
(egyébként az enyémbe hasonló okokból került az oregánó, mint a Tiedbe a kakukkfű! 🙂 )
FlatCat,
by Felhőlány május 5, 2010 at 05 : 02🙂 Imádom az ilyen recepteket, és a fő irány mellett kitűnőek maradékok hasznosítására… Persze azért majd fetával is ki fogom próbálni, már van itthon… 🙂
Elöljáróban: ISTENI az akácszörp! :)) Hamarosan felteszem – a fotókat.