Helló 2017! Helló Újévi lencsesaláta!
Immár hagyományosan, nálam ebben a formában kerül az újévi asztalra a sok pénzt „ígérő” elmaradhatatlan lencse.Nem vagyok nagy barátja, meg babonás sem, de egy évben egyszer – ilyenkor- kihagyhatatlan!
Többször próbáltam már avokádós és tojásos kiegészítőkkel, amik nem csak hogy jól állnak neki színügyileg, de az élvezeti értékén is sokat emelnek. Szerintem. Szerintünk.
Fekete beluga lencsét és sárga színű társát választottam. A fekete főzése egyszerű, 30 perc alatt fő meg és nem fő szét. A sárgával már kicsit jobban kell vigyázni, mert hamar szétfő és ugye salátához szerencsés ha nem püré állagú. Kihűlés után olívaolajjal kikevert mustáros szósszal, sóval, borssal, málnás balzsamecettel, felkarikázott újhagymával és jó sok korianderrel ízesítettem. Avokádó gombócokkal és főtt tojás szeletekkel díszítve tálalom. (Néhány óra hűtőszekrényben állás jót tesz neki.)
Újévkor elég is volt, így gondolkodnom kellett a maradék újrahasznosításán. Mindenféle kence jól csúszik pirítóssal… Saját készítésű ajvárral (sült kápia paprika és sült padlizsán fűszerekkel összefőzve) turmixolva már egy másik ízvilágba csúszott át és csúszott le. Természetesen az avokádó és a főtt tojás itt is remek kiegészítője volt.
Ha babonás lennék, biztosra venném, hogy szerencsés leszek pénzügyileg a 2017-es évben. Ám mivel nem vagyok az, így tudom, hogy az leszek (szerencsés). BÚÉK!
0 Hozzászólás