Nem tudatosan, de valahogy mostanában a zöld színű zöldségre, gyümölcsökre nyúlok rá. Általában ez tavasszal jellemző, de ahogy az évszakok most követik egymást….
Aligátorkörtének is nevezik, bár én még sosem hallottam így, azt viszont igen, hogy kutyáknak nem adható!
B vitaminokban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, csökkenti a koleszterin szintet és ízületi fájdalmakkal küzdőknek is nagyon ajánlott a rendszeres fogyasztása.
Guacamole-t gyakran készítek, pesto-t először próbáltam belőle, nagyon jól csúszik a spagettivel! 😉
Korán sötétedik… ez látszik sajnos a fotó minőségén is… 🙂
Hozzávalók: (2 személyre)
2 érett avokádó
1 lime reszelt héja és leve
25 g hámozott mandula
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikomlevél
1 apró chili (elhagyható)
só
3 ek. reszelt parmezán
Az avokádó húsát a lime héjával, levével, mandulával, fokhagymával, bazsalikomlevéllel, chilivel, sóval és a parmezán felével botmixerrel pürésítem.
A tészta főzővizéből valamennyit megtartok és ha szükséges lazítom az avokádókrémmel összeforgatott spagettit.
Reszelt parmezánnal és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálalom.
0 Hozzászólás