Avokádókrémes spagetti

szeptember 21 , 2015 by: Felholany Egyéb

Nem tudatosan, de valahogy mostanában a zöld színű zöldségre, gyümölcsökre nyúlok rá. Általában ez tavasszal jellemző, de ahogy az évszakok most követik egymást….
Aligátorkörtének is nevezik, bár én még sosem hallottam így, azt viszont igen, hogy kutyáknak nem adható! 
B vitaminokban és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, csökkenti a koleszterin szintet és ízületi fájdalmakkal küzdőknek is nagyon ajánlott a rendszeres fogyasztása.
Guacamole-t gyakran készítek, pesto-t először próbáltam belőle, nagyon jól csúszik a spagettivel! 😉
Korán sötétedik… ez látszik sajnos a fotó minőségén is… 🙂
Hozzávalók: (2 személyre)
2 érett avokádó
1 lime reszelt héja és leve
25 g hámozott mandula
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor bazsalikomlevél
1 apró chili (elhagyható)
3 ek. reszelt parmezán 
Az avokádó húsát a lime héjával, levével, mandulával, fokhagymával, bazsalikomlevéllel, chilivel, sóval és a parmezán felével botmixerrel pürésítem.
A tészta főzővizéből valamennyit megtartok és ha szükséges lazítom az avokádókrémmel összeforgatott spagettit.
Reszelt parmezánnal és bazsalikomlevélkékkel megszórva tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum