avokádókrémes cukkini spagetti

augusztus 06 , 2017 by: Felholany Egyéb

Még a tavasszal leptem meg magamat ezzel a spéci konyhai kütyüvel, amelyik zöldségekből képes nekem spagettit, vagy spirált “gyártani”, a harmadik kés pedig zöldség chips-hez szeleteli hajszálvékonyra az alapanyagot. Korábban nem volt olyan reszelőm, ami kellő vékonyságúra gyalulta volna a zöldségeket, mert vagy az ujjam bánta, vagy nem olyan volt amilyent szerettem volna. Remek zöldség chips-et is készítettem, de most inkább a zöldségspagettit méltatnám.

Nálam a hagyományos tészta mindent visz, bármikor, bármilyen formában vevő vagyok rá, de azért tésztát enni minden nap, nem annyira menő dolog. Ellenben cukkini spagettit enni a nyár közepén, amikor – a szerencsésebbeknél a kertben terem 🙂 – halomban áll a zöldségesnél és a piacon, na ezt azért már sokkal büntetlenebbül tehetjük, mint a tésztával. Cuki ez a kis gép, csak néhány tekerés és a másik oldalon már tekergőzik is kifelé a zöldségspagetti. Nem mindig bonyolítom túl, van hogy csak egy kis fokhagymás olívaolajon pirítom (sajnos magát a fokhagymát nem ehetem), kap sok friss tépett petrezselymet, sót, borsikafüvet és kész is a gyors vacsora. Lehet kicsit hedonistább is, mint ez most itt avokádókrémmel…

Hozzávalók: (2 főre)

  • 4 db bébi cukkini (ha van sárga és zöld vegyesen) – személyenként min. 2-2 db-ot számoljunk
  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb avokádó
  • 1/2 lime leve
  • 1 dl tejföl
  • borsikafű (vagy bors)
  • bazsalikomlevél
  • egy fürt apró koktélparadicsom

A cukkinit spagettivé alakítom. Serpenyőben fokhagymás olívaolajat hevítek, rádobom a cukkinit és néhány percig párolom. Nem kell túl sokáig, éppen csak legyen al dente!

Amíg elkészül, tálba kanalazom az avokádót, villával összenyomkodom, sózom, ráfacsarom a fél lime levét, mehet bele 1/2 gerezd fokhagyma is (nálam nélküle), borsikafű (bors) és a tejföllel jól kikeverem.

Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek és a nagyon forró serpenyőben mindkét oldalán megsütöm a fürtös paradicsomot, melyet sózok, dobok mellé néhány bazsalikomlevelet is és fedezékbe vonulok, mert ez bizony rendesen fröcsköl!

A cukkinispagettire öntöm az avokádós szószt, alaposan összeforgatom és a sült paradicsommal valamint néhány bazsalikomlevéllel tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top